10 LÄCKRA GLUTENFRI SMÖRGÅSIDÉER (2023)

Det är British Sandwich Week! En vecka tillägnad att fira en av de mest ikoniska brittiska maträtterna... smörgåsen. Smörgåsen skapades i slutet av 1700-talet och sägs vara uppkallad efter Lord John Montagu, den 4:e earlen av Sandwich. Det ryktas att Herren var en hängiven spelare och inte gillade att ta sig tid från sina lekar för att äta och skulle därför begära att köttskivor serverades mellan två brödbitar. Detta slog igenom bland annat och voila! Smörgåsen som vi känner och älskar idag föddes.

Som en del av veckans firande bestämde vi oss för att samla några av våra favorit smörgåsidéer från våra bloggare, kunder och våra egna recept, för att inspirera och uppmuntra våra läsare att återskapa och njuta av en rad läckra glutenfria smörgåsar.

SMÄKLIG TONNISK OCH HALLOUMI
Järneksyltade två skivor av vår surdegsvitkolv med grillad halloumi, tonfiskflingor, tomat och sallad och njöt av det medan du tittade ut på Brightons härliga havsutsikt. Nu är det Gluten Freeeedom!

10 DELICIOUS GLUTEN FREE SANDWICH IDEAS (1)


HIMMELSK HUMMUS, FETA OCH REDBETSFALAFEL

Rhiannekombinerat vår Tiger Bloomer med en blandning av fyllningar inklusive hummus, fetaost, bakad rödbetsfalafel, pinjenötter, solrosfrön och sallad för att producera en färgstark skapelse. Varför inte njuta av denna sarnie nästa gång du ska ha en picknick i parken?
10 DELICIOUS GLUTEN FREE SANDWICH IDEAS (2)


FRESTANDE GURKMEJA

Vår handgjorda Classic White Loaf har fyllts med mör gurkmejakyckling, äppelslaw och myntyoghurt, för att skapa en extra speciell smörgås som inte går att missa! Prova själv och klickahärför receptet.

10 DELICIOUS GLUTEN FREE SANDWICH IDEAS (3)


UTMÄRKT ÄGGMAJONNAIS

Järnekströdde hennes färska äggmajonnäs och salladsfyllning med vitpeppar och placerade den mellan två skivor av vår Multiseed Farmhouse Loaf, för en enkel men ändå utsökt lunch. Du kan njuta av denna butty oavsett om du är på språng eller sitter i trädgården när du slänger upp sommarstrålarna.
10 DELICIOUS GLUTEN FREE SANDWICH IDEAS (4)


SMAKSRIKA FISKFINGER

Sugen på att göra din egen snygga fiskfingerbutty? Nåväl nu kan du med vår enkla steg-för-stegrecept. När du smakar på kombinationen av vår Tiger Bloomer, hemgjorda fiskfingrar och tartarsås, vet du att du är på väg till en vinnare!
10 DELICIOUS GLUTEN FREE SANDWICH IDEAS (5)


VACKER BACON

Se den enkla men vackra baconsmörgåsen; ett tredubbelt hot som kan avnjutas till frukost, lunch eller middag!Marieskapade flera saftiga smörgåsar och valde vår Tiger Bloomer som sitt favoritbröd. Föredrar du dina baconsarnies med röd eller brun sås?