Är våtfoder dåligt för hundar - DogFoodTalk.net (2023)

Är en kombination av våt och torr mat möjlig

Är torrfoder dåligt för våra husdjur? Råd från The Ultimate Pet Vet

Eftersom både våt- och torrfoder erbjuder olika fördelar, skulle den uppenbara slutsatsen vara att det bästa är att helt enkelt mata hundar med en kombination av de två. Det finns i princip inget emot detta, men du bör inte blanda de två typerna av mat och bör alltid servera dem vid olika tidpunkter. På grund av våtfoderets höga energiinnehåll bör du också se till att det dagliga intaget inte överskrids trots att du byter mellan våt- och torrfoder.

När det kommer till hundar som har en tendens att utveckla matsmältningsproblem bör deras ägare helst välja bara en typ av foder, eftersom fram och tillbaka mellan våt- och torrfoder kan leda till diarré eller förstoppning för känsliga magar. Generellt sett ger en kombination av de två typerna av foder inga fördelar för hundens hälsa, eftersom båda varianterna tillåter att den konsumerar alla viktiga ämnen. Så om du har konstaterat att din hund gillar smaken av ett visst foder och tolererar det väl, håll dig välkommen till det!

Värsta hundfodermärken att undvika 2021

Tyvärr är inte all hundmat skapad lika!

Det är därför det är viktigt att lära sig om de värsta hundfodermärkena och upptäcka de bästa hundmaterna 2021 för att säkerställa att din lurviga vän får den näring de förtjänar.

Listan är baserad på fakta om andelen av alla ingredienser som används i de olika hundfodren.

Det som gör hundfodermärkena på den här listan värda att undvika är att de misslyckas med att tillhandahålla många - om någon - av de näringsämnen som din hund behöver för att hålla sig frisk. Istället använder de en mängd lågkvalitativa ingredienser och typer av fyllmedel.

Dessa kan vara skadliga eller namnlösa ingredienser som gör dem dåliga val.

För- och nackdelar med att blanda vått och torrt hundfoder

Hundmatsalternativ finns i överflöd när du går in i en djuraffär och även om det finns färska, frysta och till och med frystorkade alternativ, är de vanligaste typerna av mat du hittar antingen torrfoder eller konserverad, våt hundmat.

Vissa hundägare kommer att blanda båda typerna av mat av olika anledningar. Det är bra att känna till fördelarna med båda typerna av foder individuellt och om att blanda dem förnekar dessa fördelar så att du kan ge den bästa kosten för din hund.

Läs också:Vilken typ av mat kan hundar äta

Kan valpar äta kattmat

Om din valp smyger kattmat då och då, borde det inte vara något problem. Men att ge dem kattmat regelbundet och som ersättning för ordentlig valpmat är en annan historia. Valpar som fortfarande utvecklas behöver en näringsmässigt balanserad kost som är lämplig för deras snabba tillväxttakt. Att mata din valp med kattmat kan snabbt göra dem överviktiga och resultera i muskel- och skelettproblem.

De är vad de äter

Is Wet Food Bad For Dogs - DogFoodTalk.net (1)

God hälsa och lång livslängd börjar med bra kost. Den utbildade hundägaren strävar efter att ge den bästa och mest fördelaktiga maten som deras budget tillåter. Till och med valet av konserverad mat jämfört med torr är ett stort, tack vare ett brett utbud av formuleringar, prisklasser och hälsopåståenden med starka förespråkare på båda sidor. Som alltid bör din veterinär vara det sista ordet om din hunds näringsbehov.

Men för hur konserverad och torr mat jämför, här är skopan:

Missa inte:Är råfoder bra för din hund

Fördelarna med torrfoder för hundar

Torrfoder för hundar är fullspäckat med näringsämnen och är välkänt för att vara:

  • Bekvämt: Uppmätta portioner torrfoder kan lämnas ute hela dagen för en hund att äta i sin egen takt utan att oroa sig för att det förstörs.
  • Ekonomiskt: Torrt hundfoder kan vara billigare att köpa i lösvikt och lagra än vått hundmat.
  • Ett hjälpmedel vid rengöring av tänder: Vissa hundfoder är framtagna för att minska plack, fläckar och tandstensuppbyggnad eftersom kubben är utformad för att skrapa bort dessa ansamlingar på din hunds tänder.
  • Berikande miljö: Torrfoder är ofta lättare att använda i matpusselleksaker som kan vara till nytta för att underhålla din hund när du är på jobbet och för att kontrollera matintaget för de "ivriga ätare". Eftersom din hund inte är på jakt efter kvällsmat, kan den mentala stimulansen av att få mat från pusselleksaker förbättra deras livskvalitet.

Är Cesar torrfoder för hundar upphör

CESAR Dry kommer att avvecklas under våren 2020. Och vi vet mycket väl att de saknas av många bedårande hundar där ute. För det ber vi uppriktigt om ursäkt. När du byter hund till ett nytt foder rekommenderar våra experter på BANFIELD Pet Hospital att du byter foder gradvis och blandar in det nya fodret med det gamla.

Rekommenderad läsning:När ska hundar äta våtfoder

Värsta hundgodis: Sportmix Wholesomes Biscuits

Sportmix kexgodis finns på listan över hundfodermärken att undvika eftersom den är gjord av oönskade torra rester och innehåller konserveringsmedel och fetter som är skadliga för hundar.

Om vi ​​uppskattar produkternas kötthalt visar det att det innehåller cirka 24 % proteininnehåll, 13 % fett och cirka 54 % kolhydrater.

Efter att ha analyserat dessa siffror är det tydligt att detta är ett dåligt val och är bara lite över genomsnittet jämfört med andra högkvalitativa hundfoder.

Fördelar med blött hundfoder: Köttigt fuktigt och aptitretande

Veterinärråd | Ska jag mata min hund med vått eller torrfoder?

Fördelarna med blöt hundfoder i ett ögonkast:

  • De flesta hundar älskar smaken, inklusive kräsna ätare.
  • Dess mer lättsmält.
  • Dess höga fukthalt kan hjälpa till att hålla en hund hydrerad.

Hundmat på burktenderar att vara mer tilltalande för hundar eftersom den är gjord av främst protein och fett, med få kolhydrater. Smakligheten och smältbarheten hos konserver kan också göra det till det rätta valet för petiga ätare eller hundar med vissa sjukdomar.

Nackdelen med konserver är dess mjuka, släta konsistens, som inte ger din hund en möjlighet att göra knasandet som kan hjälpa till att rengöra tänderna. Och mindre hundar som ofta äter konserver har mer trånga tänder, vilket ger områden där plack och tandsten lätt kan samlas.

Ändå tror vissa husdjursnutritionister att konserverad mat kan vara hälsosammare än torr. Och med sin höga fukthalt kan konserver hjälpa till att hålla en hund hydrerad, vilket gynnar urinvägarna.

Medan det köttbaserade proteinet i konserverad hundmat är dyrare, kan det vara ett kostnadseffektivt alternativ för mindre raser som äter mindre.

Kom ihåg att konserver är ömtåliga och kan bara lämnas öppna och ut ur kylen en kort stund. Därför bör all mat som lämnas i din hunds skål i mer än en till två timmar kasseras.

Rekommenderad läsning:Vilken mat får min hund att gå upp i vikt

Kibble är inte bättre än konserverad

Konserverad matbevaras genom konserveringsprocessen, men det mesta av kibble bevaras på konstgjord väg.

Kibble börjar som en torrlagad måltid medan konserver är färska på burk. Kibble utsätts för mer värme än konserver. Ännu värre, kibble är kopplat tillsvälla, ett dödligt problem, särskilt för stora, bredbröstade hundar. Dess uttorkande också. Naturligtvis är burk inte perfekt heller. Färskt är bäst, rå eller kokt. Näst bäst är fryst färdiglagad rå mat och sedan frystorkad rå, följt av uttorkad mat. Dessa finns alla i bättre djuraffärer.

RELATERAD: Läs om för- och nackdelar med frystorkad hundmat

Vad är fel med konserveringsmedel i hundmat

Men vad är problemet med konserveringsmedel? För det första är många konserveringsmedel i billigare djurfoder inte naturligt härledda.

De är icke-foder som aldrig naturligt skulle förekomma i ditt husdjurs diet. De flesta ger inga andra näringsmässiga fördelar till ditt husdjurs mat än att det håller länge på hyllan.

För det mesta är en lång hållbarhetstid inte ens en verklig bekvämlighet för dig. I allmänhet, du förmodligenköpa hundmatoch använda den inom högst några månader. Denna förmån är till för tillverkaren av djurfoder och djuraffären istället.

De kan ha samma mat lagrad i sina lager, bakrum och hyllor i ibland år innan de måste kontrollera utgångsdatum och uppdatera sitt lager. Affärsmässigt, ju längre hållbarhet, desto mindre pengar går förlorade genom utgångna produkter som inte kan säljas.

Förutom att inte ge någon verklig fördel för dig eller din hund, kan konserveringsmedel faktiskt skada ditt husdjur. Vissa vanliga konserveringsmedel, såsom nitrater eller nitriter, är kända cancerframkallande ämnen.

Det finns andra alternativ där ute. Välj mat med naturliga konserveringsmedel när det är möjligt, eller gå vägen utan konserveringsmedel med konserver.

Rekommenderad läsning:Hur man får gratis hundmat

Fördelar med torrt hundfoder

Torrfoder för hundar är mer kostnadseffektivt, håller längre när det väl öppnats och är lättare att mata och förvara än våtfoder. Torrfoder kan också hjälpa till att hålla hundens tänder rena genom att skrapa bort plack när maten tuggas.

Det är allmänt tillgängligt, behöver ingen speciell förvaring när det väl har öppnats som konserver kräver, och finns i en mängd olika torrfodralformer, texturer, smaker och storlekar.

Hur man gör hemlagad våtfoder för hundar

Is Wet Food Bad For Dogs - DogFoodTalk.net (2)

Har du någonsin vänt runt en burk våt hundmat och verkligen kollat ​​in ingredienserna? Jag antar att om du läser det här blogginlägget så läser du troligen etiketterna på maten du köper till dig själv och din familj.Om det är du, bra jobbat!

Jag finnas vad några anropar en granolastångmamma och leker gatekeeper till maten som kommer genom dörren för my familys konsumtion. . Jag ser till att det vi stoppar in i vår kropp kommer att ge bränsle till våra kroppar av rätt anledningar, inte skada dem. Denna form av tänkande härrörde från college och min miljöbrottsklass, men är troligen en bieffekt av min Crohns sjukdom.

Även om jag finnas super strikt med my familj, Im generad till säjeren som till för en tid sedan, jag läste aldrig daltar matetiketterna av våra furry familjemedlemmar. Men efter forskningen min dotter genomförde gör jag nu.

Och det borde du också.

Oscar med sin lilla bandana/haklapp, redo att njuta av sin hemlagade blötmat.

Vår minsta hund i vår flock om tre har hjärtsvikt med förstorat hjärta och mjälte. Vi hade arbetat tillsammans med våra veterinärer i över ett år med flera möten och förändringar av hans medicinering. Ändå kämpade vår hund och min dotter var desperat att hjälpa honom. Så hon tog på sig att undersöka hur hon kunde förlänga hans liv. Kan du gissa vad hon undersökte först?

Om du svarade hundmat, ge dig själv en klapp på axeln!

Detta är vad vi använder, som du kan köpahär. Om du vill ha något liknande för alla hundar, prova dettaett.

Rekommenderad läsning:Hur man mäter hundfoderportioner

Fördelar med torrt hundfoder: Bekvämlighetskräm och kostnad

Fördelarna med torrfoder för hundar i ett ögonkast:

  • Det stöder munhälsan genom att minska plack och tandstensuppbyggnad.
  • Ingen kylning krävs.
  • Det har en lägre kostnad än konserver.

Torr kibblehar vissa fördelar jämfört med konserver, inklusive distinkta fördelar för din hunds munhälsa. Crunchy kibble hjälper till att hålla din hunds tänder friska genom att minska plack och tandsten. Det finnas varför kibble eaters tenderar till har mer bra andedräkt än de som chow ner uteslutande på burkmat. Torrfoder ger också det nödvändiga tugg- och crunch-hundar som har längtat efter sedan deras primal-pack-dagar, då de använde tuggning och crunching som stresslindring och en maktdemonstration.

Till skillnad från konserver kräver kibble inte kylning efter öppning och kan utelämnas för gratis matare. Det är också lättare att packa om du reser med ditt husdjur.

Kostnad är ett annat område där torrfoder har en fördel jämfört med konserver. Eftersom konserver innehåller en högre andel vatten än torrfoder, är torrfoder mer ekonomisk att mata per portion.

En förbisedd hundmatsalternativ

Hundmat på burk. Det var det. Bailey skulle inte äta kibble. Men han älskade verkligen den där blötmaten.

Så jag bestämde mig för att lära mig mer omhundmat på burk. Jag visste att Bailey gillade det. Och han gillade det mycket mer än han gillade kibble.

Men jag var tvungen att vara säker på om det var OK för honom att äta. Efter allat, ID hörde alltid att burk hundmat finnas inte såsom nyttan för hundar såsom kibble.

Missa inte:Vilka livsmedel är inte säkra för hundar

Nackdelar med att utfodra våtfoder

Som vanligt finns det några möjliga nackdelar med dessa livsmedel. För det första, om du har en medelstor eller större hund, kan utfodring av en konserverad diet vara praktiskt taget oöverkomlig, särskilt om du försöker mata en konserverad mat av högsta kvalitet.

En del av hundmat av högsta kvalitet kan kosta $3-4 för en 13 till 14 uns stor burk, med två burkar per dag rekommenderas för en hund som väger 30 pund och tre burkar per dag rekommenderas för en hund som väger 50 pund. Många människor med stora hundar köper bara konserver ibland och använder dem som en topper eller specialgodis på grund av kostnaden.

När det gäller ingredienser använder många konserver förtjockningsmedlet karragenan, tillverkat av tång. Det har väckts oro för karragenan i samband med inflammatorisk tarmsjukdom, tarmsår och andra magproblem.

Andra farhågor har tagits upp angående guargummi, xantumgummi, agaragar och andra förtjockningsmedel som används i konserver och om de är förknippade med matsmältningsproblem hos vissa hundar.

Djurmatsburkar idag är också fodrade med Bisfenol-A, även om det inte verkar finnas några bra alternativ just nu.

Andra nackdelar inkluderar det faktum att utfodring av våtfoder kan vara rörigt. Vissa hundar tenderar att få våtfoder i ansiktet och på kroppen när de äter. De kan också sprida maten runt golvet och på andra ställen.

Blackwood 1000 hundmat

Vilket hundfoder är bäst? Torr vs blöt vs uttorkad

Blackwood 1000 hundmat har en ingredienslista som är full av artiklar som inte ger några hälsofördelar till hundar och som till och med kan vara skadliga för deras hälsa.

Den innehåller också en hel delingredienser som består av GMO. Eftersom många studier tyder på att GMO inte är säkra för mänsklig konsumtion, är det verkligen inte en bra idé att fylla din hund med sådan mat dagligen.

Kolla också:Var kan man köpa Vital Essentials hundmat

Sammanfattning: Vad rekommenderar vi i slutändan

Den optimala kosten för de flesta husdjur är en kombination av våt- och torrfoder. Som sagt, så länge din hund dricker tillräckligt med vatten, är en enbart torrfoderdiet bra. En diet med enbart våtfoder är endast acceptabel om du har bra tandvård ombord, som 6-månadersskala och poleringsprocedurer hos din veterinär eller daglig tandborstning.Läs mer om guldstandard tandvård för hundar.

Konserverad mat gynnar hundar med diabetescancer och andra sjukdomar

Särskilt om din hund redan har att göra med hälsoproblem som beskattar vitala organ som njurarna, inklusive cancer och diabetes, bör du göra allt du kan för att minska stressen som ditt husdjurs organ upplever på en daglig basis.

Diabeteshundar, som hanterar njurstress, kommer att vara hälsosammare genom att äta en fuktrik kost. Byt till konserver från torrfoder för din diabetikerhund, även ibland, och du kan framgångsrikt minska organstressen.

Rekommenderad läsning:Hur gör de hundmat

Skillnaden för kvalitet näring gör

Men bra ingredienser gör inte bara att ditt husdjurs mat smakar bättre, de förbättrar också hälsan. Kvalitetsingredienser, inklusive ekologiska frukter och grönsaker och frigående kött, innehåller mer naturligt förekommande vitaminer, mineraler, antioxidanter, hälsosamma fetter och andra näringsämnen än deras kommersialiserade motsvarigheter.

Men du kan hitta ekologiska och frigående ingredienser i torrfoder också, så vad är skillnaden? Eftersom våtfoder genomgår mindre bearbetning, är fler av dessa naturliga näringsämnen tillgängliga för ditt husdjur i sin råa form, orörd av den extrema värmebearbetningen av kibble extrudering.

Så, allt annat lika, är burk fortfarande troligen det mer näringsrika valet för ditt husdjurs mat.

Ska jag mata min valp våt eller torr hundmat

Is Wet Food Bad For Dogs - DogFoodTalk.net (3)

De tillgängliga valen för att mata din valp kan vara överväldigande. Men ett av de första besluten är mellan två val, blir det vått eller torrt hundfoder till valp?Var och en har sina fans och sina belackare. Är det ena bättre än det andra? Många hundägare har starka känslor för det! Ändå matar vissa sin hund en blandning eller våt- och torrfoder för att se till att de täcker alla baser.

Inget enskilt matalternativ är det bästa för varje enskild hund där ute. Även hundar av samma ras kan ha olika näringsbehov. Varje ägare måste väga upp för- och nackdelar med vått eller torrt hundfoder för sin valp och sedan överväga sina val för vilket de än väljer. Att förstå för- och nackdelarna med vått och torrt hundfoder är det första steget för att göra det bästa valet för ditt husdjur.

Kolla också:Är Iams hundfoder utan spannmål

Hjälper till att förebygga hälsoproblem

Så vad händer när din katt eller hund blir uttorkad? Deras kroppar börjar lida av en rad hälsoproblem. Uttorkning kan orsaka obalans i elektrolyter, vilket kan påverka nästan alla organ i kroppen negativt. Blodcirkulationen blir också lidande och risken för urinvägsinfektioner ökar. Återigen, kattälskare, detta är avgörande! UVI är tyvärr ett av de vanligaste hälsoproblemen för katter, och de orsakas nästan alltid av otillräckligt vattenintag. Detsamma gäller för hundar, som också kan uppleva urinvägsproblem när de inte dricker tillräckligt. Att tillsätta vatten till sin mat är en av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa ditt husdjur att hålla sig hydrerad och frisk!

Min hund åt kattmat. Vad gör jag

Hundar får i sig kattmat hela tiden. Vissa stjäl från kattens skål, andra bryter sig in i matkassar och behållare. Att äta kattmat ibland kan inte leda till mer än kräkningar och diarré, men det kan variera från hund till hund. Om din hund uppvisar tecken på obehag i tarmen efter att ha ätit kattmat, ring din veterinär.

Om din hund regelbundet får i sig kattmat, är det bäst att byta var du förvarar din kattmat eller var och hur du matar din katt.

Som en allmän regel, försök att avskräcka din hund från att äta kattmat utan tillsyn genom att placera den utom räckhåll. Som alltid, var uppmärksam på din hunds reaktion när du matar honom med något nytt och prata med din veterinär om eventuella problem du kan ha.

Läs också:Hur man gör hemlagad hundmat för njursvikt

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 01/01/2024

Views: 5640

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.