Enkla crunchy toppings för mac och ost (2024)

Har du crunch?Dessa krispiga mac- och osttoppningar är den perfekta finishen för din nästa skål med komfortmat!De är ett enkelt och anpassningsbart sätt att höja alla makaroner och ost, oavsett om du gör en bakad gryta eller ett spovetop- eller snabbpottrecept.

Easy Crunchy Toppings for Mac and Cheese (1)

En av mina favoritdelar av en bra makaroner och ost är en toasty, krispig toppning eller skorpa.Mac and Cheese är en så rik, krämig maträtt, mina smaklökar längtar efter en krispig kontrast!

Att göra krispiga skorpor är en av de enklaste och mest anpassningsbara tekniker som har upp ärmen.Du kan variera kryddorna baserat på vilken typ av mac och ost du gör, liksom för själva tillagningsmetoden.

Crunchy toppings är klassiska för bakade makaroner och ostkasseroler och är ett snabbt sätt att ta obakade recept till nästa nivå.I det här inlägget kommer vi att titta på några av våra favoritingredienser för att förvandlas till toppings och hur man anpassar dem till alla MAC- och ostrecept.

Easy Crunchy Toppings for Mac and Cheese (2)

Ingredienser du kan krossa för crunchy mac och ostpålägg

  • Potatis chips.Vi gillar att använda vattenkokare som en makaroni och osttoppning.De är lite tjockare/viktigare än och krossar bra utan att bli för fina.När du använder potatischips vill du ha saltinnehållet i åtanke.Vi köper ofta lägre natriumsorter så att de inte är för överväldigande ovanpå de salta ostarna i makaronierna.
  • “Crab” -chips.Om du gör en skaldjur Mac och ost, är "krabba" potatischips, kastade med Chesapeake Bay Crab -smaksättningen ett roligt alternativ!De kommer att ta med lite extra dragkedja till din maträtt.
  • Ostpinnar och chips.När de krossas, pinnar de crunchy ost och chips som du vanligtvis tjänar som ett mellanmål eller tillsammans med en cheeseboard en bra mac och osttoppning.För klassiska recept gillar jag att använda Cheddar eller Cheddar/Asiago -sorter.För en italiensk känsla är parmesan och/eller vitlök stora;Och för lite värme kan du också hitta dem i smaker som Sriracha.Mina favoritmärken ärJohn Wm.Macy'sochStenkök.
  • Smörkrackare.En mysig toppning för makaroner och ost som är stor på komfort och nostalgi.För skaldjursbaserade recept kan du prova att kasta de krossade kexen med lite skaldjur smaksättning (som Old Bay) och färskt snippad gräslök.Jämfört med ostronkrackare och saltar, ger smörkrackare en liten antydning av sötma till toppningen.
  • Oyster knäckare och saltiner.Krossade saltiner blandade med smält smör är ett klassiskt toppskikt för många södra makaroner och ostrecept.Krydda dem med salt och peppar, tillsätt några färska örter om du vill, och till och med lite extra riven ost.
  • Ströbröd.Kanske de mest klassiska makaronierna och osttoppningen, smöriga rostade brödsmulor går aldrig ur stil.För extra crunch och textur gillar jag att använda japanska panko -smulor.Du kan också använda vanliga vanliga eller rutinerade sorter, såväl som smulor du har gjort av skivor med gammalt bröd.De är lätta att krydda med nästan alla smaker du vill ha.Håll det enkelt med bara salt och peppar, eller försök att tillsätta vitlökspulver, parmesan eller cayenne för en kryddig spark.
  • Franska stekt lök.Toasty.Krispig.Lök-y.Vi älskar franska stekt lök på klassisk mac och ost och alla recept med bacon.Stek upp din egen eller använd dem direkt ur väskan från livsmedelsbutiken.Eftersom de redan är gyllene och krispiga, strö stekt lök över toppen av din mac och ost under de senaste 5 minuterna i ugnen, bara för att värma.(Du kanske vill bryta upp några riktigt stora bitar, men det finns inget behov av att krossa dessa!)

Easy Crunchy Toppings for Mac and Cheese (3)

Hur man gör toppings: tips och tekniker

Det första du behöver göra ärKrossa vilken crunchy toppning du har valt.Om du använder potatischips, kex eller ostchips kan du antingen placera dem i en zip -toppväska och rulla över väskan med en rullande stift (enkel sanering) eller surra dem i en matprocessor.Om du går på rullande stiftvägen, se till att trycka ut någon luft i påsen innan du zippade den stängda.

TillGör dina egna brödsmulor från kvarvarande bröd,Börja med att ta bort särskilt tuffa eller tjocka skorpor.Riv brödet i bitar, lägg det i skålen med en matprocessor utrustad med stålbladet och puls tills den önskade smulstorleken har uppnåtts.

Detta fungerar bäst med inaktuella (dag eller två gamla) bröd.Om ditt bröd är särskilt friskt och mjukt kan duTorka ut de sönderrivna bitarna i ugnen.Placera dem i ett enda lager på en bakplåt och baka vid 300 grader F i 15-25 minuter.Tittade brödet noggrant så att det inte rostat bröd eller brände.

Oförstörda pålägg för bakade makaroner och ost

Om du använder smulorna för att göra en skorpa för ett recept som kommer att bakas i ugnen (som minKrämig gorgonzola makaroni och ost), de ska gå på grytan utan att rostas.Ostchips och potatischips behöver inte ytterligare fett tillagda till dem och kan läggas till grytan direkt efter krossning.

Om du använder brödsmulor eller kex, kastar du bara smulorna med smält osaltade smör eller olivolja tills de f*cktade och smak med önskade kryddor (se receptet för idéer).Strö över makaronierna och ost och baka.

För alla mac- och osttoppningar som kommer att bakas,Håll ett försiktigt öga på deras framsteg genom ugnsdörren.Om de börjar bruna för snabbt, täck löst gryta med folie och fortsätter att baka tills makaronierna och osten är varm och bubblande.

Easy Crunchy Toppings for Mac and Cheese (4)

Förstört pålägg för spis-topp- eller tryckkokarrecept

När du använder smulorna för att toppa ett obakat makaroni- och ostrecept, till exempel de som är tillagade på kaminen eller i en elektrisk tryckkokare, måste du skåla dem innan du serverar.Liksom med de ojämnade toppningarna kan ostchips och potatischips användas "som det är" när de krossas.

För brödsmulor och kex, smälter smör i en stekpanna tills skumning avtar.Tillsätt smulorna och rör om tills de är väl belagda.

Fortsätt att laga mat på medelhög låg värme under omrörning ofta tills smulorna är jämnt rostade.Se dem noggrant!De kan flytta från härligt gyllene till brända och bitter snabbt.

Överför smulorna till en skål och tillsätt dina kryddor.Om du lägger till något ostliknande, som Parmigiano Reggiano, kyl smulorna till rumstemperaturen först för att förhindra smältning och klumpning.Det är bäst att lägga till färska örter när smulorna bara är något varma eller vid rumstemperatur så att de inte kommer att mjuka.

Strö över din makaroni och ost ochvoila!En crunchy toppning utan en resa till ugnen.

Vad är ditt favorit sätt att toppa mac och ost?Berätta i kommentarerna nedan!

📖 Recept

Easy Crunchy Toppings for Mac and Cheese (5)

Crunchy Mac and Cheese Toppings

Dessa krispiga pålägg är enkla att tillverka och kan anpassas för alla typer av makaroner och ost du gör.Bli kreativ med dina smakkombinationer och hitta den knas som du och din familj gillar bäst!

Skriva utStiftBetygsättaSpara

Kurs:Krydda

Kök:Amerikansk

Förberedelsedags:5minuter minuter

Tillagningstid:5minuter minuter

Total tid:10minuter minuter

Serveringar:6 till 8 portioner

Uppskattade kalorier:36kcal

Författare:Amanda Biddle

Ingredienser

Grundläggande smulor

  • ½ kopp brödsmulor eller krossade cracker -smulor (dvs. panko, osäker torkade brödsmulor, saltar eller smörkrackare)*
  • 1-2 matskedar osaltat smör eller olivolja (Färska brödsmulor och smörkrackare behöver mindre smör för att f*ckta än torkade smulor och saltar)
  • salt och peppar

Ostmulor

  • ¼ kopp fintstridad ost (som Cheddar eller Gouda)

Vitlöksparmar smulor

  • 2 matskedar riven parmigiano reggiano
  • ¼ till ½ tesked vitlökspulver , att smaka

Kryddig vitlöksmulor

  • ¼ till ½ tesked vitlökspulver , att smaka
  • ⅛ till ¼ tesked cayenpeppar , att smaka

Zesty Crumbs för skaldjur

  • ¼ till ½ tesked skaldjurskräns (som Old Bay), att smaka

Herbed Crumbs

  • 2 teskedar hackade färska örter (som timjan, rosmarin, gräslök, persilja eller salvia)

Chips och ostchips

  • ½ kopp Krossade potatischips (helst vattenkokare), "krabba" chips, ostpinnar/chips.

Instruktioner

För bakade makaroner och ost

  • Kasta i en skål ihop ojämn smulor och smält smör tills det är jämnt f*cktat.Rör i önskade kryddor, plus en nypa salt och peppar, efter smak.

  • Topp obakad makaroner och ost med smulorna och baka tills de rostas och krispiga, enligt instruktion i ditt recept.(Håll ett öga på smulorna för att se till att de inte bryter för snabbt och täcker löst med en bit folie om de gör det.)

För spisletop eller omedelbar potten makaroner och ost

  • Smält smör i en stekpanna.Tillsätt smulor och koka på medelhög låg värme under omrörning ofta tills den är jämnt rostat.Ta bort från värmen och rör om torra kryddor (dvs salt, peppar, vitlökspulver etc.) för att smaka.Låt svalna bara värma innan du lägger till örter och till rumstemperatur innan du lägger till några ostar.

  • Strö över makaroner och ost innan servering.

  • För att förvara rostade smulor: Placera i en lufttät behållare eller en zip -toppväska och kyl i upp till 3 dagar, eller frysa i upp till 3 månader.

För chips och ostchips

  • Du behöver inte lägga till ytterligare fett till dessa toppningar.Bara krossa och toppa dina makaroner och ost med dem, bakning eller servera efter önskemål.

Anteckningar

*För att krossa knäckare eller chips, placera dem i en zip -toppväska.Tryck ut överflödigt luft och tätning.Krossa med en rullande stift till önskad smulstorlek.Eller helt enkelt pulsera dem i skålen med en matprocessor utrustad med stålbladet.

Näringsuppskattning

Kalorier:36kcal|Kolhydrater:4g|Protein:1g|Fett:2g|Mättat fett:1g|Kolesterol:5mg|Natrium:37mg|Kalium:10mg|Fiber:1g|Socker:1g|Vitamin A:58Iu|Kalcium:9mg|Järn:1mg

Nyckelord:Hur man gör en krispig skorpa för makaroner och ost, mac och ostpålägg, rostade brödsmulor

Om våra recept:Observera att våra recept har utvecklats med det amerikanska sedvanliga mätsystemet och inte har testats för hög höjd/höjdlagning och bakning.

Har du gjort det här receptet?Glöm inte att lämna en kommentar och betygsätta receptet nedan!Ta en bild?Märka@stripedspateloch#stripedspatelpå Instagram!

Enkla crunchy toppings för mac och ost (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6500

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.