Head & Shoulders recension: Head And Shoulders Above The Rest! (2024)

Head & Shoulders är ett av de äldsta schampoföretagen med ett av de äldsta mjällschampon och har varit ledande inom hårvård sedan företagets start. En Head & Shoulders-recension är helt enkelt ingen lätt sak att skriva när man ser att allt som företaget har åstadkommit!

De har satt sina produkter genom ringsignalen med alla möjliga kliniska tester, som har bekräftat att H&S-produkterna minskar eller eliminerar mjäll och dess symtom, rengör och klarnar håret väl och ger näring åt hårbotten och håret.

Märkesföreningen attHuvud och axlarhar uppnått med mjäll eller flagnande hårbotten är anmärkningsvärt och välförtjänt: företaget har gjort rätt av sina kunder genom att förse dem med det allra bästa inom hårvård i generationer. På ett personligt sätt måste jag tacka Head and Shoulders för att de hjälpte mig att ta mig igenom mina tonåringar med torr hårbotten – företaget är verkligen en livräddare.Enligt en studie från 2006,"mjäll är ett vanligt besvär och drabbas av så många som 50 % av befolkningen någon gång under livet." Så jag vet att jag inte är ensam!

Har bråttom? Hitta det du behöver

Bästa totalt:Klassisk ren

Bäst för svår mjäll:Klinisk styrka

Bästa doften:Grönt äpple

Bäst för män:Old Spice för män

Bästa balsam:Grönt äppelbalsam

Head & Shoulders Historia och bakgrund

Head and Shoulders skapades av Procter & Gamble 1961 efter en hel tio års vetenskaplig forskning utförd av företaget för att hitta ett svar på torr hårbotten och mjäll. Detta är ett problem som inte åtgärdades effektivt vid den tiden. Med över 50 % av befolkningen upplever hårbottenproblem till viss del,P&Gutnyttjade det genom att ge allmänheten ett anti-mjällschampo som faktiskt fungerade och byggde ett miljardföretag i processen.

Deras forskare upptäckte mjällbehandlingsförmågan hos pyritionzink, den primära aktiva ingrediensen i H&S-schampon, och skapade en formel som angriper mjäll vid roten snarare än att maskera dess ytnivåsymptom. De har utvecklat och fulländat formeln ända sedan dess, och Head and Shoulders anses nu vara varumärket #1 inom hårvård mot mjäll.

Head & Shoulders-produkter översikt

Den aktiva ingrediensen i Head and Shoulders hårvårdsprodukter (med undantag för Clinical Strength Shampoo) är pyritionzink, eller ZPT. ZPT har antibakteriella och svampdödande egenskaper som hjälper problemet vid källan eftersom mjäll vanligtvis orsakas av ett överskott av en svamp som kallasMalassezia, som finns på alla hårbotten men är problematisk i överskott.En studie från 2018fann också att "växtbaserade zinkpyritionschampo och hårbottenlotion gav förbättring av de huvudsakliga symtomen på seborroiskt eksem".

Head and Shoulders gör schampon, balsam, 2-1 schampo och balsam, en hårförtjockningsbehandling och en lugnande behandling för hårbotten, ett rengörande balsam för mjäll som eliminerar co-washing, och en rad mer intensiva schampon för obeveklig mjäll ellerseborroiskt eksem.

Head & Shoulders 2-i-1 mjällschampo och balsamgranskning

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (1)

Head & Shoulders Classic Clean 2-i-1 mjällschampo och balsam.

Denna Classic Clean schampo/balsamkombokondenserar mjällbekämpande hårvård i ett snabbt steg och är bra för personer som vill hålla sin hårrutin enkel och underhållsfri. Den är pH-balanserad för en friskare hårbotten, och den kontrollerar effektivt mjäll, olja och hårbottenklåda.

Balsamet mjukar upp håret mer än en rutin som bara är schampo gör och utan någon fethet eller ökad oljighet. En nackdel med detta är att konditioneringsaspekten inte nödvändigtvis är tillräckligt kraftfull för att jämföras med ett balsam på översta hyllan, men det är tillräckligt f*cktgivande för någon med mycket fint eller fett hår.

Ta mig till Amazon:Classic Clean 2-i-1 mjällschampo och balsam

Huvud & axlar torr hårbottenvård med mandelolja schampo granskning

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (2)

Huvud & axlar torr hårbottenvård med mandelolja schampo.

Pyrithionzink, den aktiva ingrediensen i Head and Shoulders-schampon, kan torka ut, liksom alla ingredienser mot mjäll. Men användningen av tunga balsam och oljor kan göra flagning värre, sådetta schampoär ett riktigt bra alternativ för att bekämpa torrhet och hålla hårbotten ren.

Mandelolja är rik på vitamin E som är lugnande och bekämpar fria radikaler, samt andra vitaminer, mineraler och fettsyror som alla förbättrar den allmänna hälsan och utseendet på hårbotten och håret.

Kolla in det:Torr hårbottenvård med mandelolja schampo

Head & Shoulders Klinisk Styrka Mjäll Och Seborroiskt Dermatit SchampoRecension

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (3)

Head & Shoulders Klinisk Styrka Mjäll Och Seborroiskt Dermatit Schampo.

Head and Shoulders är allmänt känt för att vara en skonsammare behandling för dem med mildare mjäll.Detta schampo för klinisk styrka mjäll och seborroiskt dermatitär kliniskt bevisat att hjälpa svår mjäll och seborroiskt eksem, vilket har varit en gudagåva för många människor som har provat en massa olika schampobehandlingar och funnit att denna faktiskt fungerar (få det här!). Dess aktiva ingrediens är selensulfid (1%), ett anti-infektionsmedel som har visat sig ge verklig lindring utan den fruktansvärda lukten och uttorkande effekterna av vissa andra kliniska styrka lösningar.

Head & Shoulders Green Apple 2-i-1 mjällschampo och balsam recension

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (4)

Head & Shoulders Grönt äpple 2-i-1 mjällschampo och balsam.

Classic Clean 2-in-1 har varit en stapelvara för många människor, men vissa har klagat på att den har en lätt medicinsk doft. Företaget hörde dem högt och tydligt, särskilt för att de har försökt flytta allmänhetens uppfattning om Head and Shoulders till ett trendigare, sexigare schampo som används av kändisar som bomber.Sofia Vergara, varumärkets nyaste ansikte.

Det gröna äppleterbjuder samma stora fördelar som originalet, lindrar klåda och tar bort synliga flingor, men den doftar krispigt och sött och tilltalar dem som vanligtvis skulle dras till ett mer doftdrivet schampo men som också kämpar med mjäll.

Beställ nu på Amazon:Grönt äpple 2-i-1 mjällschampo och balsam

Head & Shoulders Old Spice For Men 2-i-1 schampo och balsam recension

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (5)

Head & Shoulders Old Spice For Men 2-i-1 schampo och balsam.

Old Spice och Head and Shoulders är båda en del av samma P&G-familj, och de har slagit sig ihop för denna produktlinje för att tillhandahålla en mjälllösning med en "manly man"-doft så, som mashup-annonsen säger, kan du "leva flingfritt . Och luktar vackert.” DeGammal kryddasignatur doft är en klassiker, liksom Head and Shoulders 2-1, så tillsammansHead & Shoulders Old Spice For Men 2-i-1 schampo och balsamär en verklig kraft att räkna med.

Jag vill ha det:Old Spice For Men 2-i-1 schampo och balsam

Head & Shoulders Full och Tjock 2-i-1 schampo och balsam recension

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (6)

Head & Shoulders Fullt och Tjockt 2-i-1 schampo och balsam.

Detta schampo och balsamgör ett riktigt bra jobb med att förebygga och kontrollera klåda och fjällning, och den återf*cktar håret tillräckligt i ett skott. Ha tålamod om du vill göra håret märkbart tjockare eller bli mer volym – med tiden kommer resultaten. Jag kommer att säga att vid sidan av Full and Strong Advanced Thickening Treatment verkar håret verkligen bli fylligare och starkare som annonserats. Skaffa din egenhär.

Förvänta dig inte nödvändigtvis några mirakel för hårväxt med den här, men den har en trevlig doft varför vissa föredrar den framför Classic Clean 2-in-1, som är väldigt lik i sin formulering.

Head & Shoulders Green Apple Mjäll Balsam Review

Head & Shoulders Review: Head And Shoulders Above The Rest! (7)

Head & Shoulders Green Apple Mjällbalsam.

Många mjälldrabbade har överskott av olja i hårbotten och håret, vilket är anledningen till att Head and Shoulders balsam i allmänhet är väldigt lätta. Detta balsam är bra, doftar riktigt gott och främjar schampots antimjällverkan, men det är inte tillräckligt mjukgörande för dem som har torrt eller skadat hår.Grönt äpple mjällbalsamär ett bra alternativ för alla som vill ha återf*cktat, återf*cktat hår som fortfarande är fritt från rik uppbyggnad och känns superrent.

Beställ nu på Amazon:Grönt äpple mjällbalsam

Head And Shoulders Shampoo Biverkningar förklaras

Jag ska inte ljuga, jag var ett stort fan av detta märke under väldigt lång tid. Head and Shoulders var ett av mina favoritmärken så länge jag kan minnas och jag brukade älska nästan allt med dem. Från deras förpackning till lukten och lätt löddring, om en stormarknad inte hade huvud och axlar - jag skulle inte välja ett annat märke alls. En riktig fanatiker.

Men när jag började min resa längs vägen till en mer holistiskt centrerad livsstil, började jag omvärdera alla produkter som jag använde regelbundet. Från mat till personlig omvårdnad – allt var öppet för granskning och tyvärr var jag tvungen att kasta ut nästan allt när jag väl riktade min uppmärksamhet mot min schamposamling.

Även om det säkert kan vara sant att Head and Shoulders är ett mycket effektivt schampo, är problemet att det är laddat med några potentiellt skadliga kemiska ingredienser. Min tumregel för schampon eller personliga vårdprodukter är att om det inte är tillräckligt bra att äta - det är inte tillräckligt bra för att ta på din hud. Anledningen till detta är till stor del för att vår hud är porös – vilket innebär att allt som händer på den så småningom hamnar i vår hud. Om du inte skulle äta Head and Shoulders (vilket du inte borde), varför skulle du då vilja ha det på din hud eller hårbotten för den delen?

Med det sagt har det förekommit några rapporterade biverkningar av att använda Head and Shoulders-schampo över tiden. På grund av det höga innehållet avzinkpyrition, en kemikalie känd för att torka ut huden, har många rapporterat att användningen av Head and Shoulders över tid har lett till bildandet av en torr kliande hårbotten – vilket i slu*tändan kan förvärra effekterna av mjäll (ironiskt nog). Utöver det har många av kemikalierna i Head and Shoulders-receptet (SLS, parabener, alkoholbaserade lösningsmedel och "dofter" för att nämna några) kopplats till håravfall.

På grund av det faktum att vi tenderar att tvätta håret med schampo ganska regelbundet, kan effekterna av dessa kemikalier förvärras på vår hårbotten. Genom att regelbundet använda schampot tar vi aktivt bort de naturliga oljorna och proteinerna från våra hårsäckar som håller dem naturligt återf*cktade. Detta kan göra att de torkar ut och blir försvagade med tiden, vilket leder till sprött, burrigt hår och så småningom håravfall.

Min tumregel är att hålla sig till schampon som är gjorda av rent naturliga ingredienser, eftersom dessa är mycket vänligare mot vår hårbotten och håret i allmänhet. Håravfall är verkligen svårt att behandla, men att förhindra effekterna av det är mycket lättare när du använder rätt produkter oftare.

Är Head & Shoulders Shampoo Sulfate Free?

Head and Shoulders schampon är det intesulfatfri, vilket är ett omedelbart avskräckande medel för många som har fått lära sig att personer med mjäll bör undvika sulfater till varje pris. Sodium Lauryl Sulfate är en stark rengöring som gör den effektiv men också lite hård. Det är därför sulfatfria produkter rekommenderas för färgat eller behandlat hår, eftersom SLS kan rensa bort tillsatserna så att säga, och varför sulfater kan vara något uttorkande. En orsak till mjäll är torr hud varför flagning kan förvärras på vintern när huden är som mest torr, och i de fallen bör sulfater undvikas.

Men för det mesta orsakas mjäll av ett överskott av vissa svampar och olja som bygger upp och irriterar hårbotten, och sulfater kan faktiskt hjälpa till att rensa bort talg och olja eller produktuppbyggnad, och därmed hjälpa situationen för vissa människor.

Kort sagt innehåller Head and Shoulders-schampon sulfater, vilket praktiskt taget betyder att om din mjäll orsakas av torr hud, eller om du vet att din hud är känslig för sulfater, kommer du att vilja prova något annat. De flesta vet inte vad grundkällan till deras mjäll är, så det är värt att prova olika märken och typer av mjällschampon tills du hittar något som fungerar för dig.

Är Head & Shoulders Cruelty Free? Testar huvud och axlar på djur?

Head and Shoulders följer djurförsökspraxisen hos deras holdingbolag, Procter and Gamble, som är en ledande forskare inom pålitliga alternativ till djurförsök, och har finansierat och genomfört forskning som har markerat milstolpar mot djurfri forskning.

Ett företag som säljer sin produkt i Kina kan dock tekniskt sett inte anses vara grymhetsfritt eftersom alla produkter lagligt måste testas på djur innan de får säljas i landet.

slu*tsats

Head and Shoulders produkter är mycket välformulerade och har hjälpt människor med mjäll att hålla sig flingfria i många år. Och nu med den doftuppgradering de har gett till några av sina klassiska produkter, betyder det inte att ha en tydlig hårbotten att kompromissa på den avdelningen.

Dessa produkter är i allmänhet skonsamma nog att användas för dagligt bruk, men alla ingredienser mot mjäll är åtminstone lite uttorkande, så du kanske vill omväxlande använda dem och ett icke-medicinskt schampo eller till och med använda dem bara en gång i veckan om du har mycket lätt fjällning.

Ett annat tips är att byta upp mjällschampon regelbundet eftersom du med tiden kan bli mer immun mot en viss ingrediens. Head and Shoulders använderpyrition zink, så köp en annan med aktiv ingrediens selensulfid, ellersalicylsyraför att hålla din hårbotten gissande och hålla din mjäll borta.

Jag skulle definitivt rekommendera att inkludera Head and Shoulders i den rotationen eftersom dessa produkter har vetenskapligt visat sig vara kraftfulla mot mjäll, och det har bara bekräftats ytterligare av de många lojala konsumenterna som de har arbetat för.

Strax:Topp Olay hudvårdsprodukter recension: Allt av Olays bästa

Head & Shoulders recension: Head And Shoulders Above The Rest! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6048

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.