Levekostnader - siste: Bensinprisene nådde milepæl; supermarked faller pris på 200 varer (2024)

Viktige punkter
  • Bensinprisene i Storbritannia har steget til gjennomsnittlig 150p per liter
  • Ledende megler skeptisk til utsiktene til mer rentedråper
  • Ocado faller 200 priser - men vil det påvirke de "billigste supermarked"-bordene?
  • Energipristak spådd å falle til £1.823 i året - med kunngjøring på fredag
  • Alt du trenger å vite om endringer i studiefinansiering fra neste måned
  • Hvor mye har tingene du kjøper økt i pris under levekostnadskrisen? | Utgiftskalkulator
  • Direkterapportering av Bhvishya Patel

18:02:01

Hva betyr høyere renter?

Tidligere denne måneden økte Bank of England sin basisrente med et kvart prosentpoeng til 5,25 % - som var lavere enn noen økonomer hadde spådd.

På Sky News Daily snakker Leah Boleto med vår forretningskorrespondent Gurpreet Narwan om beslu*tningen om å heve renten for 14. gang på rad.

I tillegg forklarer Skys data- og rettsmedisinske journalist Daniel Dunford hvorfor leietakere kan bli hardest rammet av prisøkninger, og Tilly Smith, fra kampanjegruppen Generation Rent, på sin oppfordring til regjeringen om å tilby mer støtte til folk som leier.

17:19:01

Bør du holde viften på i kveld?

Endelig! Litt sol!

Men med det varme været kommer et viktig spørsmål - hvor mye kan det å ha en fan på natten legge til strømregningen din?

ForbrukergruppeHvilken?har tatt på energien brukt med forskjellige vifter for å hjelpe deg med å finne ut om det er verdt det.

De har tatt en typisk åtte timers søvn og antatt at strømkostnaden er 30p per kWh - den gjennomsnittlige prisen avdekket rente fra 1. juli.

Dataene viser at skrivebordsvifter er de billigste å kjøre over natten i gjennomsnitt, mens arbeid med pidestallvifter koster litt mer.

Her er de knuste tallene som er gitt av hvilke? ...

16:41:01

Kan du betale til en kjæres pensjon?

Å spare nok penger til pensjonering er et viktig mål for mange.

Men en fersk studie av Opinium, på vegne av det økonomiske firmaet Hargreaves Lansdown, har funnet at rundt 73% av mennesker ikke er klar over at de også kan bidra til andres pensjon.

Så hva kan du gjøre?

  • De nåværende reglene sier at du kan bidra med opptil £ 2.880 i året til en pensjon for en ektefelle, partner eller barn som ikke er tjent, og de vil motta skattelettelser som topper den opp til £ 3.600;
  • Selv om din ektefelle/samboer er i arbeid, kan du bidra til pensjonen deres så lenge alle bidrag forblir under den årlige godtgjørelsen;
  • Du kan også hjelpe en kjær til pensjonisttilværelse ved å bidra til en levetid ISA som de har åpnet, som kan brukes enten til pensjon eller for å hjelpe dem med å spare til sitt første hjem - de må alderen mellom 18 og 39 for deg åGjør dette.

Helen Morrissey, leder for pensjonsanalyse ved Hargreaves Lansdown, sa at muligheten til å betale til en partner- eller barnepensjon var en "viktig mulighet for økonomisk planlegging".

Hun sa også at det å bidra til en partners pensjon i tider da de ikke jobbet, kunne spille en "viktig rolle" i å koble til hull i deres langsiktige sparing og hjelpe dem med å bygge en spenstig pensjonsinntekt.

15:58:01

Streiker planlagt av rundt 1000 skotske universitetsansatte over lønn

Ansatte ved fem skotske universiteter kan streike over lønn de neste ukene.

Medlemmer av Unite Union har bekreftet at de har mottatt industrielle aksjonsmandater fra medlemmer som jobber ved Glasgow, Dundee, Abertay, Edinburgh Napier og Strathclyde Universities.

Teknikere, renholdere, sikkerhetsoffiserer og vaktmestere er blant de 1000 ansatte som skal streike dersom det ikke tilbys bedre vilkår i tvisten.

Forbundet hevder at de aller fleste av medlemmene har hatt et lønnstilbud på 5% -6% "pålagt", etter det det betegnet som en "forskyndende" løft på 3% for de fleste av medlemmene i fjor.

fa*gforeningen har indikert at de neste uke vil kunngjøre streikedatoene.

Generalsekretæren, Sharon Graham, sa at Theuniversities and Colleges arbeidsgiverforening "ikke bare hadde unnlatt å sette et rettferdig lønnstilbud på bordet", men det forsøkte å innføre et real-sikt lønningskutt på alle universitetsarbeidere, noe som var "helt uakseptabelt".

"Unite vil fullt ut støtte våre universitetsmedlemmer i deres kamp for bedre jobber, lønn og vilkår," sa hun.

15:19:01

Tesco Clubcard -kuponger er i ferd med å utløpe - så hvordan kan du utvide dem?

Denne måneden kunngjorde Tesco at rundt 11,5 millioner pund av Clubcard -kuponger vil utløpe etter 31. august.

Dette betyr at tre millioner kjøpere har litt over en uke på seg til å bruke poengene sine før de blir verdiløse.

Kupongene som skulle gå ut denne måneden ble først utstedt i 2021, og du kan sjekke om din vil utløpe ved å sjekke Tesco Clubcardnettstedet.

Du kan bruke poengene dine på nettet, skrive ut kupongene dine og bruke dem i kassen eller til og med bruke poengene dine til å bruke på Tescos belønningspartnere.

Men hva om du vil utvide poengene dine?

Her tar vi en titt på hvordan du kan gjøre dette, med tillatelsePengebesparende ekspert...

  • Gå inn på Tesco Clubcard Rewards-siden og gjør et lite kjøp før kl. 23.59 den 31. august;
  • Din gjenværende Clubcard-kupongsaldo vil da bli kreditert tilbake til deg som poeng;
  • Poengene kan deretter gjøres om til kuponger igjen når Tesco neste gir deg en klubbkortserklæring;
  • Det skal bemerkes at du må gjøre dette for hver enkelt kupong.

14:37:01

Nesten 90 % av flyselskapene krever ekstra avgifter fra passasjerene

Nesten 90% av flyselskapene krever tilleggsgebyr for minst ett element, har en studie funnet.

RabattnettstedetNetVoucherCodesså på lignende ruter blant de mest populære flyselskapene og analyserte hvor mye hver enkelt betalte passasjerer for tillegg, for eksempel håndbagasje, 20 kg innsjekket bagasje og setevalg.

Den fant at 89% av flyselskapene belastet ekstra gebyrer for tilleggene.

Og når det gjaldt europeiske flyselskaper, beregnet det at rundt 97% la til tilleggsgebyrene.

I ett eksempel belastet Ryanair ferierende £ 22,49 for å sjekke inn bagasje på en flytur fra Storbritannia til Irland og £ 14,50 for en vare på bærebagasjen.

Og Wizz Air belastet passasjerene £93,56 i tillegg for en flytur fra Storbritannia til Ungarn.

Funnene kommer etter en undersøkelse av forbrukergruppen som?Denne uken fant 26% av folk som betalte for valg av seter ikke trodde det var verdt pengene.

I mellomtiden syntes ikke 29 % av folkene at deres prioriterte boarding var verdt pengene.

13:58:01

Sainsbury's annonserer den største Aldi-prismatchen noensinne

Sainsbury's har annonsert sin største Aldi-prismatch-kampanje noensinne ettersom inflasjonen begynner å avta.

Fra i dag vil detaljhandelsgiganten legge til mer enn 40 produkter til sin Aldi-prismatch-kampanje, som nå omfatter 400 produkter totalt.

Tillegg inkluderer en rekke av Sainsbury's merkede supper, burgerboller og brød og godbiter som Bramley Apple Pies.

Sainsbury's har også kunngjort at fra i dag er nektarpriser - som tilbyr nektarkunder lavere priser på et bredt spekter av produkter - tilgjengelig på frossen mat for første gang.

Dette betyr at kunder nå kan få nektarpriser på mer enn 5000 produkter i Sainsburys supermarkeder og online, med tilbud som lanseres i dag, inkludert opptil halv pris på frosne favoritter som Birds Eye Fish Fingers, Goodfellas Thin Margherita Pizza og Linda McCartney Original Sausages.

Simon Roberts, administrerende direktør i Sainsbury's, sa: "Med vår største Aldi Price -kamp og nektarpriser noensinne vil uansett hva du handler for deg alltid få stor verdi hos Sainsbury's."

Nedenfor er noen av varene som Sainsbury's har inkludert i Aldi Price -kampen ...

13:23:01

Civil Aviation Authority Workers Back Strike Action

Arbeidstakere ved Civil Aviation Authority (CAA) har stemt overveldende for arbeidskamp på grunn av dårlig lønn og overdreven arbeidsmengde.

Medlemmer av fa*gforeningen Prospect støttet streiker med 2-1 og andre former for arbeidskamp med nesten 9-1, med valgdeltakelsen på 65 %, over den nødvendige lovlige terskelen.

fa*gforeningen sa at CAA hadde nektet å gi en "rettferdig" lønnsøkning for dette året.

Det var første gang en avstemning om arbeidskamp har funnet sted ved CAA.

Tidspunktet og arten av industriell handling vil avgjøres med tiden.

Mike Clancy, generalsekretær i Prospect, sa at CAA fortsatt kan avverge arbeidskamp ved å "komme tilbake til bordet med et meningsfullt tilbud".

12:44:01

Waitrose lanserer første måltidsavtale noensinne

Waitrose har lansert sin aller første lunsjavtale for å hjelpe kundene med å spare penger under levekostnadskrisen.

For totalt £ 5 vil kjøpere kunne kjøpe en hoved-, side- og drink, med tilbud inkludert smørbrød, sushi, frukt og salater.

Avtalen introduseres i alle butikker fra 30. august, og MyWaitrose lojalitetskortmedlemmer får en gratis kopp kaffe når de kjøper den.

Jennifer Moscardinia, mat-til-gå-kjøper på supermarkedet, fortalteKjøpmannen: "Vi er veldig glade for å lansere denne måltidsavtalen innenfor vår mat-til-gorange.

"Vi vet at mange av kundene våre er på vei inn i butikkene våre for å ta noe til lunsj, så for å kunne tilby dem en praktisk, høykvalitets og god verdi, er det veldig viktig for oss."

Hvilke andre steder tilbyr måltider - og for hvor mye?

Sainsbury's- £ 3,50

Tesco- £ 3,90, eller £ 3,40 hvis du har et klubbcard

Morrisoner- £4, eller £3,50 hvis du er en Morrisons More-kunde

Coop- £4, eller £3,50 med et Coop-medlemskap

Asda- Lunsjtidstilbudet varierer fra £ 3 til £ 5

Støvler- Prisene er rundt £ 3,99 på de fleste steder, men med Boots Advantage Card Lojalitetsordning reduseres det til £ 3,60

12:05:01

En faktor kan 'tipsbalansen i det britiske boligmarkedet i kraftig nedgang'

Alle som er interessert i retningen til det britiske boligmarkedet bør se veldig nøye på nødsalg, har en ekspert sagt til Sky News.

Et nødlatt salg oppstår når en huseier selger raskt, vanligvis under markedsverdi, da de ikke har råd til å bo i eiendommen eller betale ned pantelånet.

Før vi kommer inn på hvorfor tallene er så viktige for tilstanden i det samlede markedet, er her hva som skjer i Storbritannia på denne fronten:

  • I andre kvartal 2023 økte boliglånskravene fra 3 478 til 3 986 (15 %), ordre fra 2 368 til 2 536 (7 %), warrants fra 2 446 til 2 654 (9 %) - sammenlignet med samme periode for 2022. Disse er offentlige tall;
  • Tilbaketakelser fra fogder for fylkesrett gikk imidlertid ned fra 780 til 642 (18 %);
  • Utleiers besittelseshandlinger har alle økt - inkludert tilbaketakelser, fra 4 951 til 5 868 (19%).

Roland Whyte, grunnlegger og administrerende direktør i eiendomsdatafirmaet Nokkel, sa at en negativ bevegelse i de ovennevnte figurene - som kan være på kortene når rentene stiger - kan ha en dominoeffekt på boligmarkedet.

"Det er vanskelige salg som må overvåkes nøye. De er foreløpig lave, men nøkkelspørsmålet er - hva kan vippe den skjøre balansen i det nåværende britiske boligmarkedet, og få nødstedte salg til å øke?" han sa.

«Det er andelen personer med store boliglån som snart vil gå ut av avtalene med lavere fastrente.

"Denne kombinasjonen kunne se en pigg i nødlidende salg i løpet av det kommende året.

"Kjøpere, selgere og alle i bransjen må følge nøye med på dette fenomenet. Hvis det var nødlidende salg dramatisk, kunne vi se mye skarpere huspris faller over Storbritannia."

Levekostnader - siste: Bensinprisene nådde milepæl; supermarked faller pris på 200 varer (2024)
Top Articles
Honda candytone blue pb-1c vs pb-3c
¿Cómo es un corte “takuache” y cuál es su origen?
7 Verification of Employment Letter Templates - HR University
Devon Lannigan Obituary
Ffxiv Palm Chippings
Napa Autocare Locator
Winston Salem Nc Craigslist
Boomerang Media Group: Quality Media Solutions
Byrn Funeral Home Mayfield Kentucky Obituaries
Weapons Storehouse Nyt Crossword
Apnetv.con
Sport Clip Hours
Morocco Forum Tripadvisor
Fredericksburg Free Lance Star Obituaries
Raleigh Craigs List
Hair Love Salon Bradley Beach
Maplestar Kemono
065106619
Procore Championship 2024 - PGA TOUR Golf Leaderboard | ESPN
Carolina Aguilar Facebook
Billionaire Ken Griffin Doesn’t Like His Portrayal In GameStop Movie ‘Dumb Money,’ So He’s Throwing A Tantrum: Report
Craigslist Lakeville Ma
Catherine Christiane Cruz
Culver's Flavor Of The Day Taylor Dr
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Aes Salt Lake City Showdown
Asteroid City Showtimes Near Violet Crown Charlottesville
Kentuky Fried Chicken Near Me
Hellraiser 3 Parents Guide
Royalfh Obituaries Home
Ordensfrau: Der Tod ist die Geburt in ein Leben bei Gott
La Qua Brothers Funeral Home
Advance Auto Parts Stock Price | AAP Stock Quote, News, and History | Markets Insider
Colin Donnell Lpsg
Unm Hsc Zoom
Solarmovie Ma
Bratislava | Location, Map, History, Culture, & Facts
Cheap Motorcycles Craigslist
Audi Q3 | 2023 - 2024 | De Waal Autogroep
Dmitri Wartranslated
Carroll White Remc Outage Map
Sig Mlok Bayonet Mount
Panolian Batesville Ms Obituaries 2022
Tom Kha Gai Soup Near Me
Secrets Exposed: How to Test for Mold Exposure in Your Blood!
6463896344
Diccionario De Los Sueños Misabueso
Autozone Battery Hold Down
Ippa 番号
Itsleaa
Booked On The Bayou Houma 2023
Guidance | GreenStar™ 3 2630 Display
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5516

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.