Lista över slemaktivatorer för att göra din egen silt (2024)

Göra otrolig siltDet handlar om att ha de adekvata ingredienserna för slemet.De bästa ingredienserna inkluderar adekvat droolaktivator och korrekt lim.Upptäck vad du kan använda för att aktivera slemet med detta bättreLimit -akturetorlistFör att starta kommer jag också att dela några tips för att göra slemet enklare med dessa olika slemaktivatorer.Upptäck hur lätt din egen slem är att göra!

Hur man aktiverar slem

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (1)

Vad är Slime Activator?

En BABA -activator är en av de sikel ingredienser som är nödvändiga för den kemiska reaktionen som äger rum för att bilda dregla.Det andra viktiga stycket är PVA -lim.

Baba bildas när borayojoner i slumaktivatorn (natrium torrato, boraxpulver eller borsyra) blandas med PVA -limet (polyvinylacetat) och bildar detta färska och elastiska substans.Detta kallas retikulering!

Limet är en polymer och är gjord av långa, repetitiva och identiska trådar eller molekyler.Dessa molekyler flyter med varandra och håller limet i flytande tillstånd.Fram tills…

Tillsätt borayonjonerna i blandningen och börja sedan anslu*ta dessa långa trådar.De börjar trassla upp och blanda tills ämnet är mindre som vätskan som du började och tjockare och gummi som drool!Silten är en polymer.

Föreställ dig skillnaden mellan våt spaghetti och rester spaghetti nästa dag.När doolen bildas är strängarna av trassliga molekyler mycket lik spaghettidågen.

Slime är flytande eller fast?

Vi kallar det en icke -Newtonisk vätska eftersom det är lite av båda!Erfarenhet av att göra slem mer eller mindre viskös med varierande mängder skumpärlor.Kan du ändra densiteten?

Visste du att slem också anpassar sig till Next -Generation Science Standards (NGSS)?

Du gör det och du kan använda slemtillverkning för att utforskaMateriaoch dess interaktioner.Få mer information nedan ...

  • NGSS Nursery
  • Första klass NGSS
  • NGSS i andra klass

Du behöver inte längre skriva ut ett helt blogginlägg för ett enda recept!

Få våra grundläggande slemrecept i ett enkelt tryckformat så att du kan utföra aktiviteterna!

Klicka här för dina gratis Slime Recept -kort!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (2)

Vad kan användas som en slemaktivator?

Här är vår lista över de bästa smala aktivatorerna nedan.Tänk på att vanliga ingredienser i alla dessa slemaktivatorer härstammar från borater och tillhör Boron -elementets familj.

Om du vill vara riktigt specifik betyder det att du inte skulle märka någon av dessa slemaktivatorer som Borax Free.Hitta mer omSlime's Brox.

Använda sig av:Nyligen har vi använt Elmers magiska lösning för att göra silt.När jag gjorde jobbet var det inte en av favoriterna bland mina barns testare.Vi föredrar fortfarande att använda en bra saltlösning istället.Du kan behöva lägga till mer rekommenderad lösning.

1. Borax -Damm

Borax Dust är den mest kända Slime Activator och innehåller Borax.Sodio's Tetraboat.Han har också den största kontroversen kring honom.

För att göra denna slemaktivator, blanda en liten mängd boraxdamm med varmt vatten.Använd den här lösningen för att lägga till ditt siltrecept.

Du kan köpa online -damm eller i tvättmedelshallen för kläder i din lokala stormarknad.

Klicka här för att se Borax Baba -receptet och videon!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (3)

2. Saltlösning

Detta är vår favorit Baba -aktivator nummer ett eftersom det gör den mest fantastiska elastiska drool.Det är också lättare tillgängligt för invånare i Storbritannien, Australien och Kanada.

Obs: Din saltlösning måste innehålla natrium- och borsyra boro (bobatos).

Denna slemaktivator används också vanligtvis som en kontaktlösning, men jag rekommenderar att du väljer den billigare saltlösningen på plats.

OSSFöredrar målet upp och upp för känsliga ögonsom också kan begäras online.Du hittar saltlösningen online eller i ögonvårdssektionen i din stormarknad eller apotek.

Denna slemaktivator behöver inte bli en lösning först, men den kräver tillsats av natriumbikarbonat till tjockt.

AvKAN INTE Gör din egen saltlösning.Med salt och vatten.Detta kommer inte att fungera med silt!

Klicka här för att se receptet för saltlösning och videon!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (4)

Gör svamp eller svampig siltsilt med Saltlösningssiltaktivatorn också!

CKlicka här för att se receptet och videon av den svampiga slem saltlösningen!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (5)

3. flytande stärkelse

Flytande stärkelse var en av de första Baba -aktivatorerna vi försökte!Det gör också en imponerande, snabbt3. Ingrediens slem.Det finns färre steg för det här receptet, så det är också idealiskt för yngre barn!

Denna slemaktivator innehållerNatriumboratGemensamt för rengöringsmedel för kläder.Du kan också hitta flytande stärkelse i tvätthallen i livsmedelsbutiken.Vanliga varumärken är STA-FLO och LIN-IT-varumärken.

Använda sig av:Det är möjligt att du ska lägga till mer stärkelse från STA-FLO-varumärket till din sikla än Lin-It-märket.Våra butiker har LIN-IT-märket, så recepten är baserade på det specifika varumärket som kan vara starkare än det andra varumärket.

Du kan inte göra din egen hemlagade flytande stärkelse eller bära spray stärkelse.Majs ärDet är inte detsammaSom flytande stärkelse.

Vissa slemrecept använder ett tidvattnet.Jag försökte den här typen av Baba -recept och tyckte att det var irriterande för huden, så vi gjorde inte mer.

Klicka här för att se Liquid Starch Baba -receptet och videon!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (6)

4. Ögondroppar eller ögontvätt

Det sista i vår lista över vad du kan använda för att aktivera slemet är ögondroppar eller ögonvätt.Den huvudsakliga ingrediensen du hittar i denna slemaktivator ärborsyra.

Borsyra finns i allmänhet inte i en typ av rengöringsprodukt, eftersom det är ett konserveringsmedel.Det är specifikt för dropparna som läggs i ögonen istället för att skölja linserna.

Eftersom ögondropparna inte innehåller natrium torrat, duplicerar åtminstone mängden den skulle använda för vårt saltlösningsrecept.Vi gjorde enSlime Kit of the Dollar StoreMed ögondroppar.

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (7)

Hur man gör slem utan aktivator

Kan du göra slem utan slem- och limaktivator?Slå vad!Kolla in våra enkla slemrecept utan Borax nedan.Även om han kommer ihåg att en sikel utan Borax inte kommer att ha samma mängd elasticitet som dregeln som skapats med aktivator och lim.

Vi har massor av idéer för ätbar eller säker smak, inklusive Gummy och Drool Drool of Malvavisco!Om du har barn som älskar Baba bör du försöka göra enÄtlig dreglaåtminstone en gång!

Gummibjörn

Derretted gelébjörnar med en blandning av majsstärkelse.Barn kommer att älska denna silt!

Chiafrössilt

Det finns ingen smal aktivator eller lim i det här receptet.Använd istället chiafrön för att göra din sikla.

Fibern

Konvertera dammfiber till en hemlagad slem.Du skulle ha tänkt på det!

Gelatinmotto

Blandning gelépulver och majsstärkelse för att få en unik typ av drool.

Stygg utan lim jiggly

Det här receptet använder guide gummi istället för lim.Det funkar verkligen!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (8)

Baba de Marshmallows

Slime med marshmallows istället för aktivator och lim.Du kanske vill äta det!

Färga

Liknar vår tidigare marshmallow, men den använder godis.

Det finns många roliga sätt att klä din hemlagade slem med färg, glitter och roliga tematiska tillbehör.Du kan till och med göra slem för att ge det till dina vänner, göra slemfester eller montera enhemlagad slemkitFör en fantastisk gåva.

De bästa slemaktivatorerna att starta!

Det finns många olika typer av silt.FörsökBättre siltreceptprecis här.

Du behöver inte längre skriva ut ett helt blogginlägg för ett enda recept!

Få våra grundläggande slemrecept i ett enkelt tryckformat så att du kan utföra aktiviteterna!

Klicka här för dina gratis Slime Recept -kort!

Lista de activadores de limo para hacer tu propio limo (11)
Lista över slemaktivatorer för att göra din egen silt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 5972

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.