| UppdateradförbiRyan 1 kommentar
Hoppa till receptSkriv ut recept
Laddat med skarp cheddar-, Gruyère- och parmesanost, detta tre-ost-mac and cheese-recept är rikt och krämigt och älskat av både barn och vuxna.
Har du någonsin frågat någon om de gillar makaroner och ost och deras svar är nej? Det kanske inte är en fråga du har tänkt på, eftersom alla gillar mac och ost. Jag menar vem skulle inte älska det här som en sida medrökt ölburk kyckling. Det har funnits ganska länge och vissa trorThomas Jeffersongjorde det populärt i Amerika.
Det är tröstmat 101. Jag har gjort lite olika versioner själv - frånrökt gouda bacon mac and cheesetillpesto getost mac och osttillToskansk kyckling mac and cheesetillvit cheddar mac och ostoch det här receptet på mac och ost med tre ostar är det senaste och bästa.
Alla makaroner och ostrecept är fantastiska, men skärpan du får av cheddar och parmesan och krämigheten du får från Gruyère gör det här receptet svårt att slå.
Det här receptet är jättegott för sig eller som tillbehör, så prova det. Om det inte redan vattnas i munnen vet jag inte vad jag ska säga till dig!
Hoppa till:
- Ingrediensanteckningar
- Ingrediensbyten
- Steg-för-steg-foton
- Vanliga frågor
- Pro tips/receptanteckningar
- Andra Mac- och ostrecept
- Three Cheese Mac och Cheese
Ingrediensanteckningar
- Makaroner -det är ett recept på makaroner och ost av en anledning.
- Roux -genom att smälta smör och sedan tillsätta mjöl, gör du en roux som gör mjölken tjock när den fortsätter att koka.
- Ost -med alla mac and cheese-recept är osten stjärnan och jag gillar att använda en kombination av cheddar, Gruyère och parmesan.
Ingrediensbyten
Som med alla recept kan du byta ut några av ingredienserna. Några varianter inkluderar:
- Makaronerär min favorit för den här pastarätten, men andra typer av pasta som orecchiette, penne eller ziti är bra substitut.
- Jag använder alltidhelmjölkför såser, men du kan använda lättmjölk eller lättmjölk.
- När det gäller ost gillar jag kombon avcheddar, GruyereochParmesan, men du kan använda vilka tre du vill - från gouda till mozzarella till havarti och fontina.
Steg-för-steg-foton
Riv cheddaren och Gruyèreosten och blanda i en skål. Smält smör i en stor panna och rör sedan ner mjöl, torr senap och peppar. Koka i 1-2 minuter eller tills de är väl blandade.
Tillsätt mjölken långsamt och koka tills blandningen är slät och tjock, cirka 10 minuter. Ta av från värmen och tillsätt cheddar/Gruyèreostblandningen samt parmesanost. Vispa tills den är slät innan du rör ner den kokta pastan.
Häll hälften av pastan i en ugnsform. Tillsätt 1 ½ koppar av den återstående ostblandningen. Toppa med resterande pasta innan du tillsätter resten av ostblandningen. Grädda i 400°F i 20-25 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubbel.
Vanliga frågor
Vilka är de bästa ostarna för makaroner och ost?
En kombination av skarp cheddar och Gruyère ger dig den fantastiska smak och krämighet du förväntar dig av makaroner och ost. Parmesan lägger bara till en extra skärpa till den.
Varför ingen smultopping?
För denna mac and cheese är stjärnan för mig osten. Du vill ha den smälta, knapriga oststrukturen som bara bidrar till hur bra det här receptet är.
Kan du göra Mac och ost i förväg?
Ja. Förbered bara hela vägen till där makaronerna är i ugnsformen. Kyl innan du toppar med resterande ost så att den inte smälter. Kyl eller frys sedan in innan du gräddar den dagen du behöver det.
Du kan förvara i kylen i ca 3 dagar innan du använder. Du kan frysa i 3 månader innan du gräddar. Om du fryser måste du tillåta det innan du bakar enligt receptet.
Hur länge kommer det vara?
Låt bara din mac and cheese svalna till rumstemperatur innan du täcker den i en lufttät behållare eller med aluminiumfolie. Den håller i kylen i ca 3 dagar eller frysen i 3 månader.
Hur värms upp igen?
Lägg de tre cheese mac och cheese i en ugnssäker form och ta bara ut det du använder. Tillsätt 1 matsked mjölk per 1 kopp bakad mac och ost och blanda för att införliva. Täck med aluminiumfolie och grädda i ugnen vid 350°F i 20-30 minuter, eller tills de är genomvärmda.
Du kan också mikrovågsugn. Lägg i en mikrovågssäker skål med en skvätt mjölk och låt mikrovågsugnen stå i 1 minut. Rör om och mikrovågsugn ytterligare en minut eller tills den är genomvärmd.
Pro tips/receptanteckningar
- Ingen överkokt pasta -koka makaronerna al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Pastan blir färdiglagad i ugnen medan den är i såsen.
- Nyriven ost –använd inte riven ost. Det smakar inte lika bra och har även tillsatsingredienser som du inte behöver.
- Rör om konstant–när mjölken är tillsatt måste du röra hela tiden eftersom den värms upp och blir tjock. Annars har du bränd mjölk på botten.
- Mycket sås -vem gillar en torr makaroner och ost? Först när du gör detta kommer du att tycka att det är för mycket sås men tro mig när makaronerna suger upp den.
- Skapa lager –du kommer att märka att bara av osten går i såsen. När du förbereder makaronerna och osten lägger du bara hälften av pastan i ugnsformen och sedan 1 ½ kopp ost. Du tillsätter sedan resterande hälften av pastan innan du toppar med resterande ost.
Andra Mac- och ostrecept
- Crab Mac och ost
- Bakad Cheddar Mac och ost
- Bakad Butternut Squash Mac och ost
- Bakade Mac och Cheese Bites
Om du har provat dettatre ost mac och ostrecept eller något annat recept på Mejsel & gaffel, låt mig veta hur det blev i kommentarerna nedan! Du kan ocksåFölj migpåFacebook,Instagram,PinterestochYoutubeför att se mer välsmakande måltider och allt annat jag hittar på.
Skriv ut recept
5från8röster
Three Cheese Mac och Cheese
Laddad med skarp cheddar, Gruyère och parmesanost, denna mac and cheese är rik och krämig och älskad av både barn och vuxna.
Förberedelsedags15minuter min
Tillagningstid25minuter min
Total tid40minuter min
Kurs:Pasta
Kök:amerikansk
Serveringar:12
Kalorier:457kcal
Författare:Ryan Beck
Ingredienser
- 1 lb makaroner
- ½ kopp osaltat smör
- 6 matsked mjöl för alla ändamål
- ¼ tesked torr senap
- ¼ tesked svartpeppar
- 4 koppar mjölk
- 4 koppar strimlad vass vit cheddarost
- 2 kopp strimlad Gruyèrecheese
- 1 kopp strimlad parmesanost
Instruktioner
Värm ugnen till 400°F. Koka makaroner enligt förpackning och ställ åt sidan.
Medan vattnet börjar koka, vill du riva den skarpa cheddaren och Gruyèrecheese och blanda ihop.
Smält smör i en stor kastrull eller holländsk ugn. Rör ner mjöl, torr senap och svartpeppar. Koka i ca 1-2 minuter tills det är väl blandat. Tillsätt mjölken gradvis och koka tills blandningen är slät och bubblig, cirka 10 minuter. Du vill röra hela tiden.
Ta bort såsen från värmen och tillsätt gradvis 3 dl cheddar/Gruyère-ostblandning samt parmesanost och vispa tills osten är smält och slät.
Tillsätt pasta och blanda tills allt är täckt. Häll hälften av macen och osten i en 9x13 smord ugnsform eller 12 tums gjutjärnspanna. Tillsätt 1 ½ koppar cheddar/Gruyère-ostblandning jämnt och sedan resten av mac och ost. Toppa med återstående 1 ½ koppar cheddar/Gruyère ostblandning.
Grädda i 20-25 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubbel. Ta av från värmen och låt svalna i 5 minuter innan servering.
Anteckningar
- Ingen överkokt pasta -koka makaronerna al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Pastan blir färdiglagad i ugnen medan den är i såsen.
- Nyriven ost –använd inte riven ost. Det smakar inte lika bra och har även tillsatsingredienser som du inte behöver.
- Rör om konstant–när mjölken är tillsatt måste du röra hela tiden eftersom den värms upp och blir tjock. Annars har du bränd mjölk på botten.
- Mycket sås -vem gillar en torr makaroner och ost? Först när du gör detta kommer du att tycka att det är för mycket sås men tro mig när makaronerna suger upp den.
- Skapa lager –du kommer att märka att bara av osten går i såsen. När du förbereder makaronerna och osten lägger du bara hälften av pastan i ugnsformen och sedan 1 ½ kopp ost. Du tillsätter sedan resterande hälften av pastan innan du toppar med resterande ost.
Näring
Servering:1servering|Kalorier:457kcal|Kolhydrater:35g|Protein:20g|Fett:26g|Mättat fett:16g|Fleromättat fett:1g|Enkelomättat fett:5g|Transfett:0g|Kolesterol:80mg|Natrium:463mg|Kalium:143mg|Fiber:1g|Socker:5g
Testade du det här receptet?Jag älskar att se det du nämner så mycket@ChiselandForkeller tagga#chiselandforkpå Instagram och ge ett stjärnbetyg nedan!
«Grönkål Crunch Sallad
Jordgubbsblåbärspaj»
Läsarinteraktioner
Kommentarer
Chris säger
Mums!Svar