Topp 10 värsta brittiska hundfodermärken för 2020 (2024)

Top 10 Worst UK Dog Food Brands For 2020 (1)

Innehållsförteckning

Det finns en mängd hundfodermärken att välja mellan i Storbritannien. Detta är både en välsignelse och en förbannelse för ju fler val du har, desto svårare är det att avgöra vilka som är bra och vilka som är dåliga.

Med det i åtanke gjorde vi omfattande forskning för att hjälpa dig undvika hundmat som är av dålig kvalitet eller direkt skadligt för din hund.

Hur vi utvärderade de sämsta hundfodermärkena i Storbritannien

Det var ingen lätt uppgift att sätta ihop en lista över brittisk hundmat att undvika, men vi gjorde omfattande efterforskningar och kom fram till en strategi för hur man skulle utvärdera den.Vi besökte en veterinärklinik och frågade veterinärerna om korrekt och balanserad hundnäring.De gav oss värdefulla insikter om vad våra hundar borde och inte borde äta och vad de flesta husdjursföräldrar gör fel.

Vi intervjuade sedan brittiska djuraffärsexperter om vad man ska hålla utkik efter på etiketten. Vi valde också deras hjärnor om de mest populära matvarumärkena och orsakerna bakom deras popularitet.De berättade för oss att dyrare inte nödvändigtvis är bättre och gav oss exempel på vad de matar sina hundar hemma.

Vi frågade också om maten de skulle rekommendera till sina vänner och de som de inte skulle önska sina värsta fiender (vi var särskilt intresserade av det senare).

Det sista vi gjorde var att rådfråga våra brittiska vänner om vad de matar sina hundar och vad de undviker.De berättade för oss vilka märken som har dåligt rykte och varför. All information vi samlade på oss genom intervjuerna med experter och hundföräldrar räckte för att börja leta efter hundmatsalternativ i Storbritannien av sämsta kvalitet.

Hur vi valde de sämsta brittiska matvarumärkena

Våra intervjuer med veterinärer, föräldrar och tjänstemän gav oss en ganska tydlig bild av vad vi skulle leta efter.Vi började med att sammanställa en lista med över 40 livsmedel, både torra och våta, utifrån vad vi fick veta.Alla tilldelades flera varumärken och var tvungna att dyka djupare in i onlinerecensioner för sina produkter, samt skanna varje bokstav på etiketten för att kontrollera ingrediensförhållandet och kvaliteten.

Här är några av de viktigaste sakerna att leta efter i hundmat:

  1. Huvudingrediensen bör vara ennamngiven köttkälla(inte ett generiskt "kött", "fågel" eller andra tvivelaktiga källor)
  2. Maten ska vara märkt som"komplett" och inte "kompletterande"(det senare betyder att det kan användas som tillägg till hundens måltid, men det kan inte ersätta det)
  3. Eventuella grönsaker, frukter och spannmål i matenska vara hel
  4. Maten ska innehållalite eller inga biprodukter (derivat)
  5. Mateninnehåller inte konstgjorda smakämnen, färgämnen eller andra ingredienser

Vi hade dessa saker i åtanke när vi undersökte den brittiska hundmaten, och de är några av nyckelkriterierna vi använde för att välja våra "favoriter". Utan mer omvälvande ger vi dig den värsta hundmaten som Storbritannien har att erbjuda.

De värsta brittiska hundfodermärkena
Alpha Paw PicksMärkenBetyg
Sämst överlagChewdles Vuxen halvf*cktad komplett kyckling och grönsaker hundmat1.2
TvåanPurina Bakers Torrfoder för vuxna1.2
Andra tvåaFrolic komplett med nötkött1.3
Sämst för äldre hundarWag Complete Senior1.2
Sämst för valparTesco Complete Puppy Dry Food Beef & Vegetable1.3

Sämst totalt sett: Chewdles Vuxen Halvf*cktad komplett kyckling och grönsaker hundmat

Chewdles Vuxen halvf*cktad komplett kyckling och grönsaker hundmatär kungen av fruktansvärda hundmat du kan hitta i Storbritannien. Maten är spannmålsbaserad — 55 % av den är spannmål, varav 25 % är majsmjöl, och detta är bara grovmalet majsmjöl. Maten innehåller lite kött av tvivelaktigt ursprung - en köttmåltid, som är listad som en av huvudingredienserna, kan vara vilken roadkill som helst från destruktionsanläggningen.

Oljor och fetter är av okänt ursprung, och det finns inga hela grönsaker i Chewdles. Ingredienslistan innehåller också "olika sockerarter".Som du kan se, om du ger din hund Chewdles, kommer du inte ens att vara säker på vad du matar dem.De kanske till och med tycker att det är gott, men det är inte bra för hälsan. Vi föreslår att du helt undviker detta märke.

Analytiska beståndsdelar
Protein23 %
Råfibrer2 %
Fett9 %
Råaska8 %

Ingredienser

Spannmål (30 % brunt ris och 25 % majsmjöl i gult mjöl), kött och animaliska biprodukter (20 % kycklingmjöl i bitarna, 26 % köttmjöl i rött/brunt mjöl), oljor och fetter, vegetabiliskt proteinextrakt, olika sockerarter , Mineraler (inklusive 0,5 % kalcium), Jäst, Grönsaker (4 % ärtmjöl i grönt mjöl), Derivat av vegetabiliskt ursprung, Mjölk och Mjölkderivat, Sensoriska tillsatser: Färgämnen; Tekniska tillsatser: Konserveringsmedel; Näringstillsatser (kg): Vitamin A 11300IU, Vitamin D3 770IU, Vitamin E 57mg, Järn (Järnsulfatmonohydrat) 74mg, Zink (Zinksulfatmonohydrat) 38mg, Mangan (Mangansulfat Monohydrat) 5mC2 sulfat, Co2C2 hydrat. 2 mg, jod (vattenfritt kalciumjodat) 1,3361 mg, mangan (manganoxid) 0,3 mg, selen (natriumselenit) 0,14 mg.

Tvåa: Purina Bakers Torrfoder för vuxna

Purina ses generellt som ett hundfodermärke av låg kvalitet.Purina Bakersär inget undantag från detta.Denna mat är en annan spannmålsfylld mardröm, med massor av kött och vegetabiliska biprodukter.Dessa kan vara näbbar och nosar för allt vi vet. "Äkta" grönsaker finns i spår (finner någon annan "0,3% torkad morot" skrattretande?). En annan kontroversiell ingrediens (är inte alla?) är propylenglykol, som ofta är kopplat till astma och allergier.

Analytiska beståndsdelar
Protein21 %
Råfibrer3 %
Råfett10 %
Råaska8 %

Ingredienser

Spannmål (fullkorn 55%), Kött och animaliska biprodukter (15%), Derivat av vegetabiliskt ursprung, Oljor och fetter, Vegetabiliskt proteinextrakt, Glycerol, Grönsaker (0,3% torkad ärta och 0,3% torkad morot), Mineraler, Propylenglykol.

Andra tvåa: Frolic Complete With Beef

Frolic Completeär en katastrof för mat nästan helt gjord av biprodukter.Den första ingrediensen är spannmål (mest vete, vilket inte är den bästa kolhydratkällan för hundar), och resten är derivat. Den enda "riktiga" ingrediensen du kan hitta i Frolic är morötter, vilket förmodligen är anledningen till att de stolt visas på förpackningen. En annan oroande sak med Frolic är att den innehåller lite protein och mycket fett — nästan lika mycket som protein.

Analytiska beståndsdelar
Protein17 %
Fibrer3 %
Fett14,5 %
Aska7 %
f*ckt20 %

Ingredienser

Spannmål (inkl. 4 % vete), vegetabiliska biprodukter, kött och köttbiprodukter (inkl. 4 % färskt kött, inkl. 4 % nötkött), oljor och fetter (inkl. 1 % solrosolja, 0,25 % fiskolja ), grönsaker (4 % morötter), mineraler, vegetabiliska proteinextrakt, fisk och fiskbiprodukter, vitamin A (6 500 IE/kg), vitamin D3 (1 625 IE/kg), vitamin E (118 mg/kg), kalcium jodatanhydrat (2,5 mg/kg), kopparsulfatpentahydrat (21 mg/kg), mangan-(II)-sulfatmonohydrat (175 mg/kg), natriumselenit (0,85 mg/kg), zinksulfatmonohydrat (295 mg). /kg).

Värsta brittiska hundfoder för äldre hundar: Wagg Complete Senior

Wagg Complete Seniorär långt ifrån komplett. Din åldrande lurviga följeslagare behöver extra omsorg när det kommer till maten du ger dem.Detta recept är baserat på vitt ris och animaliska och vegetabiliska biprodukter.Även om vitt ris inte är dåligt för din hund i sig behöver de inte stora mängder av det. Din äldre hund skulle ha det bättre med någon kvalitetsproteinkälla som toppar ingredienslistan.

Analytiska beståndsdelar
Protein20 %
Fibrer3 %
Fett7 %
Aska8,5 %

Ingredienser

Spannmål (4 % ris), kött och animaliska biprodukter (17,5 % inklusive 4 % kyckling), derivat av vegetabiliskt ursprung, oljor och fetter, mineraler, jäst (MOS 0,1 %), glukosamin (0,1 %), kondroitin (0,05 %), Yuccaextrakt (0,015%), citrusextrakt (0,05%), ringblommaextrakt (0,005%), vitamin D3 1 200 iu, vitamin A 12 000 iu, vitamin C 50 mg, vitamin E 255 mg, L-karnitin 100 mg, zink (zink) Oxid) 75 mg, Zink (Zinkkelat av Aminosyrahydrat) 25 mg, Mangan (Manganoxid) 50 mg, Selen (Natriumselenit) 0,1 mg, Koppar (kopparsulfatpentahydrat) 10 mg, Jod (Kalciumjodat 2 mg vattenfritt) , Konserveringsmedel, Antioxidant.

Värsta brittiska hundfoder för valpar: Tesco Complete Puppy Dry Food Nötkött och grönsaker

Unga valpar behöver mycket kvalitetsfoder eftersom deras små kroppar och hjärnor utvecklas snabbt. Det är därför du måste se till att undvika all mat som kan skada dem.Tesco komplett torrfoder för valpproduceras och säljs av Tesco. Det är förmodligen den sämsta valpmaten i hela Storbritannien.Det är mestadels baserat på okända spannmål och olika derivat.Tesco’s Puppy Food är också full av socker, vilket inte är bra för din valp.

Analytiska beståndsdelar
Protein28 %
Fibrer3 %
Fett12 %
Aska8 %

Ingredienser

Spannmål, kött och animaliska biprodukter (22 % inklusive 4 % nötkött i den röda köttbiten*), derivat av vegetabiliskt ursprung, vegetabiliskt proteinextrakt, oljor och fetter, fisk- och fiskderivat, grönsaker (4 % ärter i den bruna kålen*), Mineraler, olika sockerarter, jäst, vitamin A 20, 400 IE, vitamin D3 1, 800 IE, vitamin E 84 mg, jod (vattenfritt kalciumjodat) 3 mg, selen (natriumselenit) 0,1 mg, koppar (koppar (II) sulfat) 10 mg, järn (järn (II) sulfatmonohydrat) 72 mg, mangan (mangan (II) oxid) 60 mg, zink (zinkoxid) 120 mg, färgämnen, konserveringsmedel, antioxidanter.

Fler fruktansvärda brittiska hundfodermärken

De märken vi hittills har täckt är de absolut sämsta, men vi kommer att nämna flera fler du bör hålla dig borta från.Här är våra hedersomnämnanden:

  1. Wonderdog No1 Resting Mix
  2. Stamtavla komplett torr med nötkött & grönsaker
  3. ASDA Hero Mixer Kycklingsås Torr hundmat för vuxna
  4. Orlando komplett hundmat
  5. Arkwrights Extra Hundfoder

Wonderdog No1 Resting Mix

Wonderdog No1 Resting Mixmarknadsförs som foder för mindre aktiva eller äldre hundar med "högkvalitativa näringsingredienser."Eftersom ingen av ingredienserna är namngivna slår vi vad om att de inte är de bästa som finns.Den första punkten på listan över beståndsdelar är "spannmål", och de anger inte ens vilka spannmål. Resten är bara derivat och socker. Detta är inte vad du vill ha frånbästa torrfoder för seniorer.

Analytiska beståndsdelar
Protein19 %
Fibrer4 %
Fett10,5 %
Aska10 %

Ingredienser

Spannmål, kött och animaliska biprodukter, derivat av vegetabiliskt ursprung, oljor och fetter, mineraler, olika sockerarter, färgämnen, antioxidanter, konserveringsmedel. Näringstillsatser / Kg Vitaminer: Vitamin A 17 000 i.u., Vitamin D 1.500 i.u., Vitamin E 70mg. Spårämnen: vattenfri kalciumjodat 4mg, natriumselenit 0,2mg, kopparsulfatpentahydrat 32mg, järnsulfatmonohydrat 200mg, manganoxid 81mg, zinkoxid 139mg.

Pedigree är ett systermärke till Frolic, så du borde inte bli förvånad över detStamtavla komplett torr med nötkött & grönsakerfinns på vår lista över fruktansvärd hundmat.Detta är ännu ett livsmedel på listan som innehåller namnlösa spannmål som ingrediens nummer ett och animaliska biprodukter som resten. Dess köttkälla är nötköttsprodukter. Nötkött är ett vanligt allergen, så om din hund är mottaglig för allergier, undvik Pedigree.

Analytiska beståndsdelar
Protein21 %
Fibrer3 %
Fett13 %
Aska6,5 %

Ingredienser

Spannmål, kött och animaliska biprodukter (18 %, inklusive 4 % nötkött i de bruna småbitarna) Oljor och fetter (inklusive 0,4 % solrosolja) Vegetabiliskt proteinextrakt Derivat av vegetabiliskt ursprung (inklusive 1 % torkad betmassa) Mineraler Grönsaker (4 % morötter) i de orange småbitarna, 4 % ärter i de gröna småbitarna)

ASDA Hero Mixer Kycklingsås Torr hundmat för vuxna

ASDA Hero Mixer Kycklingsås Torr hundmat för vuxnaär ett livsmedelsbutiksmärke, så du vet att du inte kan förvänta dig mycket av det.Även om maten är överkomlig, är den inte ens markerad som "komplett" - det är ett kompletterande foder som bör användas som ett komplement till hundens vanliga måltider.Den är mest gjord av vetemjöl, som är grovmalet vetemjöl.

Analytiska beståndsdelar
Protein13,5 %
Fibrer3 %
Fett5 %
Aska3,5 %

Ingredienser

Spannmål (75 % vetemjöl), kött och animaliska biprodukter (3 % kycklingssås), derivat av vegetabiliskt ursprung, oljor och fetter, mineraler, jäst

Orlando komplett hundmat

Orlando komplett hundmatär ett varumärke av ett lågprisföretag som heter Lidl, som har huvudkontor i Tyskland.Det är en annan mat som är fylld med olika spannmål, animaliskt goo och okända fetter. Husdjursföräldrar har rapporterat att deras hundar har orolig mage, liksom problem med fetma och ledproblem. Du bör undvika denna mat till varje pris.

Analytiska beståndsdelar
Protein23 %
Fibrer2,5 %
Fett8 %
Aska7,5 %

Ingredienser

Spannmål, kött och animaliska biprodukter (4 % nötkött), derivat av vegetabiliskt ursprung, grönsaker (4 % ärter), mineraler, oljor och fetter, jäst, antioxidanter BHA/BHT (E320/E321), färgämnen (E172).

Arkwrights Extra Hundfoder

Arkwrights Extra Hundfodermarknadsförs som högproteinfoder för brukshundar.Näringsfördelningen visar att den har en ganska hög mängd protein, men det kommer från tvivelaktiga källor.Precis som trenden är bland de sämsta hundfodermärkena är även denna fylld med spannmål och animaliska biprodukter. Om du har en mycket aktiv hund behöver den en mycket bättre diet än vad Arkwrights kan erbjuda.

Analytiska beståndsdelar
Protein24 %
Fibrer2,5 %
Fett10 %
Aska7 %

Ingredienser

Spannmål, kött och animaliska biprodukter (minst 4 % nötkött), vegetabiliska proteinextrakt, oljor och fetter, mineraler.

Vad finns i det bästa hundfodret? Exempel: Naturea Regional Chicken Torrhundfoder

Som du kan se, att känna igenvärsta hundmatenär inte så svårt – det är vanligtvis fyllt med fyllmedel med lågt näringsvärde, som spannmål och kött- och vegetabiliska biprodukter.En annan viktig sak som du kan märka på etiketten omedelbart är det faktum att dessa ingredienser är ospecificerade. Istället för kyckling eller fläsk får du "köttmjöl", "djurprodukter" etc.

Låt oss ta en titt på exemplet på några av debästa torrfoder för hundarNaturea regionala kycklingtorrhundfoder.

Natureas första (och mest framträdande) ingrediens är kyckling - äkta urbenad kyckling, och inte något derivat.Du kommer att vara lugn med att veta att din hund äter den äkta varan och inte några avslag från slakterierna. Dess huvudsakliga kolhydratkälla är en högkvalitativ ingrediens - sötpotatis - och inte vete eller olika "måltider", vilket är ett kodord för det fina damm som finns kvar efter att produkten bearbetats för att användas till något annat.

Förutom dessa protein- och kolhydratkällor finns det massor av andra namngivna ingredienser som är bra för din hund, till exempel:

  • Ingefära
  • Björnbär
  • Fänkålsfrön

Kolla in mer avbästa brittiska hundfodermärken.

Analytiska beståndsdelar
Protein31,5 %
Fibrer3,3 %
Fett19 %
Aska9,8 %

Ingredienser

Kyckling (färsk urbenad kyckling och kycklingmjöl), sötpotatis, kycklingfett, öljäst, hydrolyserad kycklinglever, äggpulver, lusern, linfröolja, laxolja, mannanoligosackarider (MOS), glukosamin (min. 200 mg/kg), Inulin (källa till FOS), metylsulfonylmetan (MSM) (min. 200 mg/kg), kondroitinsulfat (min. 200 mg/kg), pumpa, morot, persilja, rödbetor, rosmarin, kanel, timjan, salvia, ingefära, Solrosfrön, bockhornsklöver, fänkålsfrön, kummin, blåbär, björnbär, tång, päron, björklöv, papaya, basilika, fikon, dill, anis, ringblomma, spenat, curcuma.

Vilka är de idealiska makron för din hund?

Även om proteiner är superviktiga behöver din hund en balanserad kost som innehåller allt av följande:

  • Protein (minst 18%)
  • Kolhydrater (30–70 %)
  • Fett (10–15 %)
  • Mineraler
  • Vitaminer
  • f*ckt

Din hund måste få balanserade måltider varje dag om du vill att den ska trivas. Om du ständigt matar din lurviga vän med mat av låg kvalitet, kommer de att drabbas av några allvarliga konsekvenser i det långa loppet, som:

  • Fetma
  • Njurproblem
  • Ledvärk
  • För tidig död

Det finns inget idealiskt makronäringsämne - alla spelar en viktig roll för din valps hälsa:

  • Kolhydraterär den huvudsakliga energikällan, och fiber är avgörande om du vill att din valp ska ha en normal avföring
  • Proteinerär vad din hunds muskler och andra vävnader är gjorda av
  • Fetterär en annan viktig energikälla, och utan dem skulle din valp ha svårt att ta upp olika vitaminer
  • Vitaminer och mineralerstödja din hunds immunförsvar och hjälpa dem att fungera korrekt

Var en ansvarsfull mänsklig följeslagare till din hund – mata dem bara det bästa

Om du bor i Storbritannien, eller om du bara råkar vara där med din valp under en tid, håll dig borta från maten vi listade i den här artikeln.Dessa är inte de enda hundfodermärkena att undvika, men de är de bästa representanterna för de värsta matarna.Nu när du har sett vad de är gjorda av bör du kunna "läsa" vilken mat som helst genom att titta på etiketten och bara köpa det som är bäst för din hund.

Referenser

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Dog_food
  2. Brunetto, Marcio A., et al. "Fosfor- och natriuminnehåll i kommersiellt våtfoder för hundar och katter."Veterinärmedicin och vetenskapvol. 5, nr. 4, maj 2019, s. 494–499., doi:10.1002/vms3.183.
  3. Morgan, Judy och Hue Grant.Yin & Yang-näring för hundar: Maximera hälsan med helfoder, inte droger. Thirty Six Paws Press, 2017.
Topp 10 värsta brittiska hundfodermärken för 2020 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5702

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.