Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (2024)

Hoppa till receptet

Min lätta veganbakade mac och ost är tillräckligt lätt för nybörjare och har en hemlig del av grönsaker.Med en antydning av rökt paprika och salvia är denna restaurangliknande maträtt den perfekta komfortmaten och en stjärna i alla middagar utan att vara för tung.

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (1)
Hoppa till:
  • Vad gör detta recept så bra
  • Ingredienser
  • Steg-för-steg-foton
  • Testtips
  • F.A.Q.
  • Ersättningar
  • 🍴 RECIPE

Vad gör detta recept så bra

  • Lättare än vanligt mac & ost
  • Nybörjarvänlig
  • Inkluderar en del av grönsaker
  • En antydan till örter
  • Toppad med en krispig mandel toppning
  • Lätt att anpassa

Ingredienser

Förutom smaksättningen behöver du bara 10 ingredienser för att göra din bakade vegan mac och ost.

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (2)

Ett par anteckningar om ingredienserna.

Butternut squash:Jag använde butternut squash från avsnittet om livsmedelsaffärer (inte fryst).Kan ersättas med frysta, men det kan förändra tillagningstiden.

Veganskost:Använd alla veganer som du gillar bäst. Om du har tillgång till rökt veganskost (som Applewood i Storbritannien) är det lysande och kommer att lägga till en extra smak.

Örter och kryddor:Jag använde svartpeppar, chilipulver, rökt paprika, lökpulver, vitlök och salvia.Kan ersättas med andra örter om de föredras.

Växtmjölk:Använd alla osötade växtmjölk som soja, mandel, havre, etc. Undvik att använda kokosmjölk eftersom det kommer att vara för söt.

Mjölkfritt smör: Använd alla mejerifria smör (som vititalit i Storbritannien).

Steg-för-steg-foton

Nedan är en snabb visuell guide som hjälper dig att veta exakt hur vart och ett av dina steg ska se ut.

FörExakta mätningar, detaljer och anteckningarbläddra ner tillreceptkortlängst ner på denna sida.

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (3)

1. Först måste duskalochskäraDin butternut squash.

2. Gnid in alla dina kryddor ochbakai ugnen för25minuter tills de är mjuka.

3. Förbered din under tiden dinostsåsoch laga dinpasta.Smälta mejerifria smör i en liten kastrull för att göra din ostsås.Tillsätt sedan mjöl.Visp kraftigt tills det kombineras.

4. startagradvisLägga till din anläggningmjölk.Fortsätt vispa.

5. När du har lagt till all din växtmjölk, fortsätt att vispa lite mer.Såsen ska vara perfektslätutan klumpar.

6. slu*tligen, lägg till alla dinakryddoroch strimladvegangosttill den heta pannan.Fortsätt vispa på medelhöjd tills allt har upplösts och förtjockats till en nästan såsliknande konsistens (men mindre tjock).

7. När din pasta är tillagad (överkoka inte), reservera ¼ kopp pastavatten.Tappa av resten.Lägg tillDin pasta till en stor bakplatta.

8. Häll över dinostsåsoch pastavatten.Lägg tillsmörnötsquash.Blanda väl och tillsätt lite mer rökt paprika och salvia om så önskas.Täcka medmarkmandelochnäringsjäst.

9. Grädda i ugnen vid180 ° C/35 ° F i 25 minuter.Servera varmt eller förvara i en lufttät behållare för senare.

Testtips

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (4)

1.Steka det väl

En avgörande del av detta recept är att göra din butternut squash redo för rostning.Se till att du tar bort all hud med en grönsaksskalare.Fokusera sedan på att skära den i lika stora kuber.

Innan du lägger till ugnen, var generös med dina örter och gnugga in dem.Sist men inte minst, baka din squash i hela 25 minuter för att få den perfekt mjuk.

2.Förhållande till sås till sås

Som med alla MAC och ost kommer det att vara avgörande att du har perfekterat ditt pasta-till-sauce-förhållande.I allmänhet strävar jag efter att ha massor av sås i jämförelse med din pasta.

Var inte frestad att laga mer pasta än vad som anges i receptet under samtidigt som du inte justerar din sås i enlighet därmed.Du måste täcka din pasta liberalt med massor av sås.

3. Koka inte över

Avgörande för det här receptet är att du absolut inte överkoka pastan.Det betyder att du måste laga den i ett par minuter mindre än vanligt.

Innan du går in i ugnen måste din pasta vara ätbar (så inte stenhård), men inte för mjuk.

F.A.Q.

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (5)

Varför är detta en lättare version av Mac och Cheese?

För det första använder den betydligt mindre ost än något liknande vegansk mac- och ostrecept.Om du använder den mest kända Violife -ost som referens använder hela receptet mindre än 2 skivor.För att fortfarande ge den en ostliknande smak har jag använt näringsjäst, salt och en kombination av örter och kryddor.

För det andra inkluderar den också en stor del av grönsaker.För det tredje ersätts traditionella brödsmulor med markmandlar.

Sist men inte minst, medan receptet använder lite mjöl och mejerifria smör, har båda dessa ingredienser hållits till det absoluta minimum.

Vad är en bra ost att använda med vegansk mac och ost?

Detta kommer till stor del att komma till dina personliga preferenser.Jag gillar att använda VioLife som är tillgängligt i många länder.Min personliga favorit är Applewoodost (tillgänglig i Storbritannien), som smakar mycket som rökt ost.

Oavsett vilket märke av ost du väljer, rekommenderar jag att du köper det i ett kvarter och strimlar det själv.Detta kommer att se till att din ost är mindre benägna att klumpas.

Vilken typ av pasta att använda för mac och ost?

Bortsett från makaroner kan du använda alla små till medelstora pastorformar som har ett sätt att fånga såsen i den.Fusilli och Rotini är fantastiska alternativ.

Håll dig borta från att använda alla långa och tunna/släta former som spaghetti eller linguine.

Om du är intresserad av att lära dig att matcha pastorformer till såser, kolla inden här guidenav BBC god mat.

Vad kan du lägga till vegansk mac och ost för att göra det ännu bättre?

Jag är säker på att du kommer att älska det här receptet precis som det är och det finns absolut inget behov av att lägga till någonting.Men om du är villig att experimentera har jag några förslag på hur man gör denna mac och ost ännu bättre.

För det första är veganbaconbitar ett bra tillskott.För det andra kan du lägga till vegansk parmesan när du serverar.Om du vill lägga till fler grönsaker kan du prova att lägga till grönkål eller broccoli för en perfekt antydning av grön veggie godhet.

Kan du lagra detta för senare?

Ja.Förvara i en lufttät behållare och placera i kylen i upp till 2 dagar.När du är redo att servera ska du placera i en mikrovågsäker skål och mikrovågsugn tills den är varm.Alternativt, värma upp i ugnen.

Ersättningar

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (6)

Här är några sätt du kan anpassa denna pasta.

Att göra detglutenfri, måste du använda glutenfri pasta och ersätta vanligt mjöl för majsstärkelse (även känd som Cornflour).

Pasta:Som nämnts ovan skulle de bästa pastaformerna för detta recept vara makaroner, fusilli och rotini.Om du föredrar kan du använda Wholewheat Pasta.

Salvia:Inte ett fan av Sage?Inga problem.Ersätt med andra örter som kompletterar din ostsås väl som timjan, dill eller gräslök.

Mandlar:Inte ett fan av mandlar?Lämna gärna dem helt och hållet ut eller ersätta dem med brödsmulor, hackade cashewnötter eller vegansk parmesan.

Saknar du andra ingredienser eller vill göra en substitution?Ta kontakt via kommentarer nedan så försöker jag hjälpa dig så bra jag kan.

Om du gillade min veganbakade mac och ost, överväg att lämna en kommentar eller granskning som hjälper mig att köra den här bloggen.

Sist men inte minst, om du letar efter mer liknande recept, glöm inte att kolla in minvegan jag kan marknadsföra,veganhaggis,vegangryta och dumplingar, eller min personligaförmåniterostad röd paprika pasta.Kolla in mitt fulla elavsnitthär.

Formuläret du har valt finns inte.

Tack och ha en härlig dag!

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (7)

🍴 RECIPE

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (8)

Veganbakad mac och ost

Krämig bakad vegansk mac och ost med dolda grönsaker.

4.8från9röster

Skriva utStiftBetygsätta

Kurs:elnät

Kök:Amerikansk, vegan

Diet:Vegan, vegetarian

Förberedelsedags:15minuter minuter

Tillagningstid:25minuter minuter

Rostningstid:25minuter minuter

Total tid:1timme timme 5minuter minuter

Serveringar:3

Kalorier:567kcal

Författare:Tajda ferko

Ingredienser

För butternut

  • 1 Butternut squash Vikter 2 till 3 kg/cirka 1 kg
  • 2 tesked olivolja eller annan lätt olja
  • salt att smaka
  • 4 tesked salvia
  • svartpeppar att smaka

För pasta och sås

  • 200 g (7.05 uns) pasta
  • 1,5 matsked mjölkfritt smör
  • 1,5 matsked vetemjöl
  • 250 ml (1.06 koppar) mandelmjölk
  • 40 g (1.41 uns) vegangost är lika med knappt två skivor Violife veganskost

Smaksättning och pålägg

  • tesked svartpeppar
  • ½ tesked Chili pulver
  • ½ tesked rökt paprika
  • ½ tesked lökpulver
  • ½ tesked vitlökspulver
  • ½ tesked citron juice
  • 1 tesked salvia
  • 2,5 matsked markmandel
  • 2 matsked näringsjäst

Instruktioner

För butternut

  • SkalochskäraDin butternut squash. Se till att du tar bort all hud.

  • Gnid in olja och alla dina kryddor.Bakai ugnen vid 180 ° C/356 ° F för25minuter tills de är mjuka.

  • Gör din pasta och sås under tiden.

För pasta och sås

  • Smälta mejerifria smör i en liten kastrull för att göra din ostsås.Vänta tills smöret smälter helt.Tillsätt sedan mjöl.Visp kraftigt tills det kombineras.

  • Startgradvisochlångsamt(till exempel bara ¼ kopp på en gång) Lägga till din anläggningmjölk.Fortsätt samtidigt.

  • När du har lagt till all din växtmjölk, fortsätt att vispa lite mer.Såsen ska vara perfektslätutan klumpar.

  • slu*tligen, lägg till alla dinakryddaoch strimladvegangosttill den heta pannan.Fortsätt vispa på medelvärme tills allt har upplösts och förtjockats till nästan såsliknande konsistens (men mindre tjock).

  • Koka din pasta - se till att koka cirka 3-4 minuter mindre än regelbundet.Din pasta måste vara al dente innan du går in i ugnen.

  • När din pasta är tillagad (överkok inte), reservera ¼ kopp pastavatten.Tappa av resten.Lägg tillDin pasta till en stor bakplatta.

  • Häll över dinostsåsoch pastavatten.Lägg tillsmörnötsquash.Blanda väl och tillsätt lite mer rökt paprika och salvia om så önskas.Täcka medmarkmandelochnäringsjäst.

  • Baka i ugnen vid180 ° C/35 ° F i 25 minuter.Servera varmt eller förvara i en lufttät behållare för senare.

Anteckningar

  • Använd steg-för-steg-foton ovan som dinaVisuell guide.
  • Detta recept har testats medviktMätningar (inte koppar).Jag rekommenderar alltid starkt att använda viktmätningar (både EU och oss vikter anges i receptkortet).Kopparna varierar i storlek och är därför betydligt mindre exakta.
  • Att göra detglutenfri, måste du använda glutenfri pasta och ersätta vanligt mjöl för majsstärkelse (även känd som Cornflour).
  • När du förbereder dinsquash,se till att du tar bortAllthuden med en grönsaksskalare.Fokusera sedan på att skära den ilika storkuber.
  • Sist men inte minst, baka din squash förHela 25 minuters för att få det perfekt mjukt.
  • Bortsett från makaroner kan du använda alla små till medelstora pastorformar som har ett sätt att fånga såsen i den.Fusilli och Rotini är fantastiska alternativ.
  • Förvara i enlufttätBehållare och placera i kylen i upp till 2 dagar.När du är redo att servera ska du placera i en mikrovågsäker skål och mikrovågsugn tills den är varm.Alternativt, värma upp i ugnen.

Näring

Kalorier:567kcal|Kolhydrater:91g|Protein:17g|Fett:17g|Mättat fett:3g|Natrium:698mg|Kalium:1129mg|Fiber:10g|Socker:8g|Vitamin A:26873Iu|C-vitamin:53mg|Kalcium:278mg|Järn:4mg

Friskrivningsklausul: Näringsinformationen ovan beräknas automatiskt.Författaren till detta inlägg kan inte garantera 100% noggrannhet för denna information.

Försökte det här receptet?Tagga mig idag!Nämna@MyVeganMinimalisteller tagg#MyVeganMinimalist!

Vegan Baked Mac and Cheese - My Vegan Minimalist (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6416

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.