Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (2024)

search

In de kijker

Recente gerechten

A-Z index

Populaire thema's

Zoeken op

Toon alle recepten

search

In de kijker

Recente gerechten

A-Z index

Populaire thema's

Zoeken op

Toon alle recepten

Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (3)Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (4)

Caipirinha parfait met amandelkruimels

access_time

1u

14

thumb_up_alt

-

2K

Recepten

Dagelijkse kost3169 recepten

Caipirinha is een drankje op basis van cachaça. Het was ooit een medicijn, maar werd later de nationale co*cktail van Brazilië. Je kunt er een lekker ijskoud dessert van maken waarvoor je zelfs geen ijsmachine nodig hebt. Zeker proberen tijdens een warm, zomers weekend!

Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (6)Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (7)

Caipirinha parfait met amandelkruimels

access_time

1u

14

thumb_up_alt

-

2K

Recepten

Dagelijkse kost3169 recepten

Caipirinha is een drankje op basis van cachaça. Het was ooit een medicijn, maar werd later de nationale co*cktail van Brazilië. Je kunt er een lekker ijskoud dessert van maken waarvoor je zelfs geen ijsmachine nodig hebt. Zeker proberen tijdens een warm, zomers weekend!

Type gerechtDessert

access_time

Totale tijd1u

Ingrediënten14

thumb_up_alt

Beoordeling-

Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen

Limoenen

3

Eieren

4

Rietsuiker

220 g

Slagroom

250 ml

Boter

180 g

Kristalsuiker

250 g

Tarwebloem

100 g

Amandelpoeder

150 g

Bakpoeder

1 tl

Grof zout

Amandelextract

1 dopje

Water

0,1 l

Munt

Benodigdheden

Een garde, een keukenmachine met klopper en met k vormig hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De parfait

2 limoenen

1

Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.

0,05 l cachaça

2

Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.

4 eieren, 120 g rietsuiker

3

Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de mengeling. Voeg er de rietsuiker aan toe.

4

Klop alles schuimig zodat er al wat lucht onder het mengsel zit. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel onder voortdurend kloppen binden zoals bij een sabayon. Vorm daarvoor een 8 met de garde. Gebruik bij voorkeur een conische pan met een ronde bodem zodat er niets in de randen blijft kleven.

5

Haal de pan van het vuur en klop de bereiding helemaal koud met de keukenmachine.

250 ml slagroom

6

Klop de room op tot yoghurtdikte.

7

Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.

8

Meng eerst de room door de bereiding. Spatel er dan voorzichtig het eiwit door. Meng goed en verdeel over glaasjes of potjes.

9

Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

Het koekje

10

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

180 g boter

11

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

100 g rietsuiker, 100 g kristalsuiker

12

Meng de malse boter met de rietsuiker en de kristalsuiker in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.

100 g tarwebloem, 150 g amandelpoeder

13

Voeg er lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder aan toe.

1 tl bakpoeder, grof zout, 1 dopje amandelextract

14

Doe er het bakpoeder, een snuif grof zout, het amandelextract en het ei bij en meng goed.

15

Leg een siliconen matje of een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er het deeg over. Strijk het uit en duw het wat plat.

16

Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.

17

Verkruimel de koek met een vork.

18

Laat volledig afkoelen en krokant worden.

De gekonfijte limoen

0,1 l Water, 150 g kristalsuiker

19

Verwarm het water met de suiker op een zacht vuur.

1 limoen

20

Snijd de limoen in dunne plakjes en laat ze konfijten in het suikerwater.

21

Laat de limoenplakjes uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

Munt

22

Doe een lepel koekkruimels op de parfait. Werk af met wat gekonfijte limoen en een takje verse munt.

1

Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.

2

Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.

Instructies

De parfait

2 limoenen

1

Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.

0,05 l cachaça

2

Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.

4 eieren, 120 g rietsuiker

3

Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de mengeling. Voeg er de rietsuiker aan toe.

4

Klop alles schuimig zodat er al wat lucht onder het mengsel zit. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel onder voortdurend kloppen binden zoals bij een sabayon. Vorm daarvoor een 8 met de garde. Gebruik bij voorkeur een conische pan met een ronde bodem zodat er niets in de randen blijft kleven.

5

Haal de pan van het vuur en klop de bereiding helemaal koud met de keukenmachine.

250 ml slagroom

6

Klop de room op tot yoghurtdikte.

7

Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.

8

Meng eerst de room door de bereiding. Spatel er dan voorzichtig het eiwit door. Meng goed en verdeel over glaasjes of potjes.

9

Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

Het koekje

10

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

180 g boter

11

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

100 g rietsuiker, 100 g kristalsuiker

12

Meng de malse boter met de rietsuiker en de kristalsuiker in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.

100 g tarwebloem, 150 g amandelpoeder

13

Voeg er lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder aan toe.

1 tl bakpoeder, grof zout, 1 dopje amandelextract

14

Doe er het bakpoeder, een snuif grof zout, het amandelextract en het ei bij en meng goed.

15

Leg een siliconen matje of een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er het deeg over. Strijk het uit en duw het wat plat.

16

Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.

17

Verkruimel de koek met een vork.

18

Laat volledig afkoelen en krokant worden.

De gekonfijte limoen

0,1 l Water, 150 g kristalsuiker

19

Verwarm het water met de suiker op een zacht vuur.

1 limoen

20

Snijd de limoen in dunne plakjes en laat ze konfijten in het suikerwater.

21

Laat de limoenplakjes uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

Munt

22

Doe een lepel koekkruimels op de parfait. Werk af met wat gekonfijte limoen en een takje verse munt.

1

Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.

2

Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (9)

Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (10)Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (11)

4 personen
1u
Ingrediënten

Limoenen

3

Cachaça

0,05 l

Eieren

4

Rietsuiker

220 g

Slagroom

250 ml

Boter

180 g

Kristalsuiker

250 g

Tarwebloem

100 g

Amandelpoeder

150 g

Bakpoeder

1 tl

Grof zout

Amandelextract

1 dopje

Water

0,1 l

Munt

Caipirinha parfait met amandelkruimels

Caipirinha is een drankje op basis van cachaça. Het was ooit een medicijn, maar werd later de nationale co*cktail van Brazilië. Je kunt er een lekker ijskoud dessert van maken waarvoor je zelfs geen ijsmachine nodig hebt. Zeker proberen tijdens een warm, zomers weekend!

Instructies

De parfait

2 limoenen

1

Gebruik biologische limoenen en boen ze goed schoon. Rasp de groene schil van de limoenen (zeste) en pers de limoenen.

0,05 l cachaça

2

Meng de cachaça met de limoenzeste en het sap.

4 eieren, 120 g rietsuiker

3

Splits de eieren en doe de eierdooiers bij de mengeling. Voeg er de rietsuiker aan toe.

4

Klop alles schuimig zodat er al wat lucht onder het mengsel zit. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel onder voortdurend kloppen binden zoals bij een sabayon. Vorm daarvoor een 8 met de garde. Gebruik bij voorkeur een conische pan met een ronde bodem zodat er niets in de randen blijft kleven.

5

Haal de pan van het vuur en klop de bereiding helemaal koud met de keukenmachine.

250 ml slagroom

6

Klop de room op tot yoghurtdikte.

7

Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine.

8

Meng eerst de room door de bereiding. Spatel er dan voorzichtig het eiwit door. Meng goed en verdeel over glaasjes of potjes.

9

Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

Het koekje

10

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

180 g boter

11

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

100 g rietsuiker, 100 g kristalsuiker

12

Meng de malse boter met de rietsuiker en de kristalsuiker in de keukenmachine met het K-vormig hulpstuk.

100 g tarwebloem, 150 g amandelpoeder

13

Voeg er lepel per lepel de bloem en het amandelpoeder aan toe.

1 tl bakpoeder, grof zout, 1 dopje amandelextract

14

Doe er het bakpoeder, een snuif grof zout, het amandelextract en het ei bij en meng goed.

15

Leg een siliconen matje of een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er het deeg over. Strijk het uit en duw het wat plat.

16

Bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven.

17

Verkruimel de koek met een vork.

18

Laat volledig afkoelen en krokant worden.

De gekonfijte limoen

0,1 l Water, 150 g kristalsuiker

19

Verwarm het water met de suiker op een zacht vuur.

1 limoen

20

Snijd de limoen in dunne plakjes en laat ze konfijten in het suikerwater.

21

Laat de limoenplakjes uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

Munt

22

Doe een lepel koekkruimels op de parfait. Werk af met wat gekonfijte limoen en een takje verse munt.

Caipirinha parfait met amandelkruimels | Dagelijkse kost (2024)

References

Top Articles
Sugared Cranberries Recipe
Easy French Onion Soup Recipe | The Gracious Pantry
Poe T4 Aisling
Pet For Sale Craigslist
Summit County Juvenile Court
Gabriel Kuhn Y Daniel Perry Video
10 Popular Hair Growth Products Made With Dermatologist-Approved Ingredients to Shop at Amazon
Obituary (Binghamton Press & Sun-Bulletin): Tully Area Historical Society
Craigslist Nj North Cars By Owner
Goteach11
Category: Star Wars: Galaxy of Heroes | EA Forums
Waive Upgrade Fee
Swimgs Yung Wong Travels Sophie Koch Hits 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Springs Cow Dog Pig Hollywood Studios Beach House Flying Fun Hot Air Balloons, Riding Lessons And Bikes Pack Both Up Away The Alpha Baa Baa Twinkle
Craigslistdaytona
Strange World Showtimes Near Amc Braintree 10
Does Pappadeaux Pay Weekly
A.e.a.o.n.m.s
10 Great Things You Might Know Troy McClure From | Topless Robot
Cool Math Games Bucketball
Wgu Admissions Login
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Columbiana Grande
Sivir Urf Runes
iLuv Aud Click: Tragbarer Wi-Fi-Lautsprecher für Amazons Alexa - Portable Echo Alternative
Dr Adj Redist Cadv Prin Amex Charge
60 X 60 Christmas Tablecloths
Sam's Club La Habra Gas Prices
History of Osceola County
Morristown Daily Record Obituary
Lakewood Campground Golf Cart Rental
Lisas Stamp Studio
Best Transmission Service Margate
Pacman Video Guatemala
Sinfuldeed Leaked
5 Star Rated Nail Salons Near Me
Brenda Song Wikifeet
Tra.mypatients Folio
El agente nocturno, actores y personajes: quién es quién en la serie de Netflix The Night Agent | MAG | EL COMERCIO PERÚ
Cvb Location Code Lookup
Henry County Illuminate
Koninklijk Theater Tuschinski
Lamont Mortuary Globe Az
boston furniture "patio" - craigslist
Dragon Ball Super Card Game Announces Next Set: Realm Of The Gods
Bonecrusher Upgrade Rs3
Windy Bee Favor
Heat Wave and Summer Temperature Data for Oklahoma City, Oklahoma
Julies Freebies Instant Win
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Download Twitter Video (X), Photo, GIF - Twitter Downloader
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5784

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.