Publicerad:· Modifierad:förbiHarriet · Lämna en kommentar
Hoppa till receptkortet
Det här receptet för marknötter med lök soppa mix är ett av de enklaste recepten du kommer att göra.Snabbt att sätta ihop är det här receptet bra för middagsmiddagar eller när du behöver mata en folkmassa.
Hoppa till:
- Kostnad att göra
- Varför du kommer att älska det här receptet:
- Ingredienser i detta recept
- Steg för steg instruktioner
- Recept Tips
- Serveringsstorlek
- Kalorier per servering
- Serveringsförslag
- Ersättningar
- Variationer
- Lagring
- Uppvärmning
- Måltidsförberedelse
- Mer enkla recept
- Recept
- Kommentarer
Dessa läckra malda nötköttreglage med lök soppblandning är perfekta för en enkel måltid på veckan eller matar en folkmassa.Det finns ingen stående över en het grillvippande hamburgare eftersom det är ugnsblaktat.
Kostnad att göra
Uppskattad kostnad =$ 13,85 eller $ 1,15 per serv
Varför du kommer att älska det här receptet:
Du kommer att älska det här receptet för marknötter med lök soppa mix eftersom:
- Dessa malda nötköttreglage är snabba att göra, och du behöver inte stå över grillflikningsburgarna.
- Du behöver inte använda färska brödrullar för det här receptet, vilket innebär att du kan använda bröd om dagen eller två gamla - vilket gör det till ett budgetvänligt recept.
- Receptet kan skalas upp och göras för att mata en folkmassa.
- De kan göras i förväg, vilket gör dem bra för måltidsförberedelser för fester, speldagar eller enkla veckor.
- Dessa enkla hamburgare är frysvänliga också!
Ingredienser i detta recept
Det utskrivbara receptet längre ner på sidan har den kompletta listan över ingredienser, inklusive mängder ochsteg-för-steg instruktioner.
Småfranska -Små rullar är bra för att göra dessa mini -hamburgare, antingen enskilda rullar eller ett ark med bifogade rullar. AnvändHawaiiansk sötrullar ellerVanliga middagsrullareller brioche bullar.
Obs: För det här receptet använde vi små hamburgerbullar eftersom det var det minsta brödet vi kunde hitta och slutade med att göra 6 medelstora rullar.Dessa rullar klipptes sedan för att göra 12 portioner.
Malet nötkött -Vår preferens är att använda mager nötkötthak, men du kan använda regelbundet nötkött och tappa av fettet efter tillagning.
Lök soppa mix -används som smaksättning.Du kan använda ett butiksköpat paket med fransk lök soppa mix (det är vad vi använde) eller använda enHemlagad torr lök soppa mix.
Majonnäs -En liten mayo blandad i köttet hjälper till att hålla det fuktigt och saftigt och hjälper till att binda det ihop, och du kommer inte ens att smaka på det.
Lök -Använd en brun (gul) lök snarare än söta röda lökar.
OstAnvänd förgranskad ost eller skiv din egen från ett ostblock, eller så kan du använda strimlad ost.
Smör och sesamfrön -Dessa används som toppning på bullarna och tillsätts innan bakning.
Steg för steg instruktioner
Förvärm ugnen till 180 ° C (350 ° F).Smörj eller linje basen på en kantad bakplåt med bakpapper.
Steg 1 -Värm upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme, tillsätt löken och stek i 2-3 minuter för att mjukna.
Steg 2 -Tillsätt det malda nötköttet och koka i några minuter när du bryter det i mindre bitar med en spatel.Blanda sedan in lökssoppblandningen och fortsätt bryta köttet i bitar.
Koka på medelhög/hög värme tills köttet är kokt (cirka 8 minuter) och det mesta av vätskan i pannan har förångats.Ta bort från värmen, töm och kastar överflödigt fett och juice.
Steg 3 -Rör i majonnäs och smak för smaksättning och justera vid behov med salt och peppar.
Steg 4 -Skär bullarna i hälften.Placera den nedre halvan av rullarna på det förberedda brickan och ordna ett lager ost över toppen.
Steg 5 -Fyll på osten med malt nötkött och sprid den i ett jämnt lager.
Steg 6 -Täck den malda nötköttblandningen med ett annat lager skivad ost.
Steg 7 -Placera topparna på bullarna, med den snittade sidan ner över bullarna på brickan.
Steg 8 -Borsta topparna med smält smör och strö över sesamfrön.
Steg 9 -Grädda i 15 - 20 minuter eller tills osten har smält och topparna är gyllene.Servera skjutbullarna varma eller varma.
Recept Tips
Förhindra fuktiga bullar
- Efter att ha lagat köttet, om det finns någon överflödig fukt i pannan, använd en sked för att skopa och kasta överflödigt vätska.Att göra detta kommer att förhindra att bullarna blir fuktiga.
- Vi föredrar att börja med ett lager skivad ost snarare än riven ost eftersom ett fast lager ost stoppar köttsaften från att blötlägga i brödet.
- Om du är måltid som förbereder dessa och inte bakar direkt, låt köttet svalna helt innan du lägger till det i bullarna.
Krydda
- Efter att ha blandat i majonnäs, smaka på köttblandningen för smaksättning, om du känner att den behöver mer salt- eller lök soppblandning, lägg till mer efter smak.
Bakning
- För tillsatt smak, blanda lite vitlök och lökpulver i det smälta smöret innan du borstar det ovanpå bullarna.
- Efter att ha applicerat smöret och medan det fortfarande är vått, strö på sesamfrön, kommer detta att göra att de håller sig bättre vid bullarna.
- Gillar inte sesamfrön, använd vallmofrön ellerAllt bagel smaksättning.
- Grädda bullarna som upptäcktes så att de blir krispiga och gyllene på toppen.
Serveringsstorlek
En enda servering är en skjutreglage.
Kalorier per servering
Det finns 261 kalorier i en skjutreglage baserat på våra ingredienser av magert nötkött och ostskivor med låg fetthalt.
Serveringsförslag
Du kan tjäna nästan vad som helst med dessa cheeseburger -skjutreglage, som:
- Pommes frites
- Sauterad potatis
- Pickles som vårsnabbplockad rosa lök, lättmorot pickleselleratt tänka.
- Sallader somTomatbocconcinisallad, Coleslaw, ellerBlack Bean och avokadosalsa.
- Tjocka grönsakssoppor somstekt tomat och röd paprika soppaellerPumpa och sötpotatis soppa.
- och mer.
Ersättningar
Kött -Vår familj tycker om malt nötkött, men du kan enkelt göra det här receptet med markkalkon, kyckling, fläsk eller en kombination av fläsk och nötkött köttfärs.
Bullar -Även om det här receptet är för reglage, behöver du inte använda middagsrullar - använd de bullar du har.Till exempel kan du använda:
- hotdog bullar
- Hamburg bullar
- Franska pinnar
- Eller så kan du till och med använda Crescent Roll Bulls.
Och om de är på den stora sidan, skär dem i mindre hanterbara bitar innan du bakar.
Variationer
Du kan lägga till ytterligare fyllningar innan du bakar:
- Tillsätt ett lager skivade pickles på toppen av malt nötkött innan du lägger till det sista skiktet av ost.
- Skapa ett lager stekt lök ovanpå köttet.
- Använd en annan ost, som Gruyere Cheese eller Swiss.
Lagring
Kylning -Förvara rester i kylen i upp till tre dagar.
Frysning -Dessa reglage fryser mycket bra och kan frysas i upp till 4 månader.Se vår måltidsavsnitt nedan för frysningstips.
Uppvärmning
Kalla rester av reglagen värmer mycket bra.Uppvärmning i mikrovågsugnen som upptäcktes i 15- 20 sekunder eller tills den var varm.
Måltidsförberedelse
Dessa hamburgare med lökssoppblandning kan göras i förväg och fryst.
Gör hamburgarna enligt instruktionerna i receptet men svalna det kokta markbiffen helt efter att ha lagat det innan du har lagt det på bullarna - detta kommer att hindra dem från att bli fuktiga.
Förpacka bullarna med två lager av aluminiumfolie och antingen kyl över natten eller frysa.
När du är redo att servera, ta bort folien, överför bullarna till en bakplatta eller kakark och tina helt om den är fryst innan du bakar.
Grädda i en förvärmd 180 ° C (350 ° F) i 15 - 20 minuter eller tills topparna är gyllene och osten har smält.
Mer enkla recept
- Mac och ost utan mjölk
- Smördegspår
- Italienska gröna bönor i tomatsås
- Hamburgersoppa med pasta
Jag hoppas att du provar det här receptet för marknötter med lök soppa mix.Om du gör det, kom tillbaka och lämna en kommentar nedan eftersom jag skulle gärna vilja veta hur du gick.
Recept
Marknötter med lök soppa mix
att göra.Perfekt för att servera som enkel fotbollsmat, festmat eller en enkel familjemiddag.De läckra ostiga reglagen kommer att få dem att komma tillbaka för mer.
Tryckrecept
Stiftrecept
Förberedelsedags :5minuter min
Tillagningstid :25minuter min
Total tid :30minuter min
Köket ::Västra
Kurs:Aptitretare, huvudrätt
Serveringar :12
Kalorier:261:kcal
Uppskattad kostnad (AUD):$ 13,85 eller $ 1,15 per serv
INGREDIENSER
- 1 tesked extra virgin olivolja
- ½ brun (gul) lök tärning
- 500 gram (17 uns) av malt nötkött, mager
- 1 paket (40 gram/1,4 uns) lök soppa mixpulver tillägg efter smak
- 2 matskedar majonnäs
- 12 skivor cheddarost
- Salt och peppar frivillig
- 12 paket med middagsrullar
Glasyr
- 1 matsked smält smör
- ½ tesked sesamfrön
INSTRUKTIONER
Förvärm ugnen till 180 ° C (350 ° F).Smörj eller linje basen på en kantad bakplåt med bakpapper.
Värm upp oljan i en stekpanna på medelhög värme, tillsätt löken och stek i 2-3 minuter för att mjukna.
Tillsätt det malda nötköttet och koka i några minuter när du bryter det i mindre bitar med en spatel.Blanda sedan in lökssoppblandningen och fortsätt bryta köttet i bitar.
Koka på medelhög/hög värme tills köttet är kokt (cirka 8 minuter) och det mesta av vätskan i pannan har förångats.Ta bort från värmen, töm och kastar överflödigt fett och juice.
Rör i majonnäs och smak för smaksättning och justera vid behov med salt och peppar.
Skär bullarna i hälften.Placera den nedre halvan av rullarna på det förberedda brickan och ordna ett lager ost över toppen.
Fyll på osten med malt nötkött och sprid den i ett jämnt lager.
Täck köttet med ett annat lager skivad ost.
Placera topparna på bullarna, med den snittade sidan ner över bullarna på brickan.
Borsta topparna med smält smör och strö över sesamfrön.
Grädda i 15 - 20 minuter eller tills osten har smält och topparna är gyllene.Skiv eller dra isär rullarna innan du serverar, varmt eller varmt.
Näringsinnehåll
Marknötter med lök soppa mix
Serveringsstorlek
1 skjutreglage
Belopp per portion
Kalorier
261
% Dagligt värde*
Fett
15
g
23
%
Mättat fett
7
g
44
%
Transfett
0,3
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
57
mg
19
%
Natrium
245
mg
11
%
Kalium
155
mg
4
%
Kolhydrater
16
g
5
%
Fiber
0.1
g
%
Socker
4
g
4
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
201
Iu
4
%
C-vitamin
0,3
mg
%
Kalcium
128
mg
13
%
Järn
1
mg
6
%
* Procent dagliga värden är baserade på en 2000 kaloridiet.
Näringsutlämnande
Mer nötköttrecept
- Mie Bakso indonesisk köttbullsoppa med nudlar
- Långsam kokt nötkött och fläsk ragu
- Långsam spis ungerska goulash
- Långsam spis Bolognese sås
Läsarinteraktioner
Kommentarer
Inga kommentarer
Gå med i diskussionen
Denna webbplats använder akismet för att minska skräppost.Lär dig hur dina kommentardata behandlas.