Home » Zelf kaneellikeur maken doe je zo!
Geschreven door Anne-Marie Geschreven op in Drinken
Sinterklaas is weer in het land. Daar moet op gedronken worden! En na mijn geslaagde experimenten met aardbeienlikeuren frambozenlikeur had ik zin om voor de komende feestdagen weer een lekker likeurtje te maken. Een iets meer donkerder en kruidiger drankje, passend bij de smaken van Sinterklaas en Kerst. Dat moest dus wel kaneellikeur worden!
Je moet met deze likeur wel op tijd beginnen, de smaken hebben de tijd nodig om goed in te trekken. Twee weken geeft al een heel smaakvol resultaat, met zo’n drie tot vier weken is het resultaat nog veel beter. Maar ook wanneer de Sinterklaas en Kerst voorbij zijn smaakt deze winterse kaneellikeur nog uitstekend. Ik maakte dit keer een wat kleinere hoeveelheid, mijn koelkast staat immers vol met al mijn zelfgebrouwen likeurtjes. Je kunt de hoeveelheden naar wens vermenigvuldigen.
Kaneellikeur
Wat heb je nodig:
- 200 ml. wodka
- 125 gram lichtbruine rietsuiker (je kunt ook bruine suiker gebruiken)
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 kaneelstokjes
- Goed sluitende fles of pot
Doe de wodka in de fles of pot, en voeg de suikers en kaneelstokjes toe. Sluit af, schud even goed en zet koel en donker weg (hoeft niet persé in de koelkast). Maak je niet druk om de laag suiker op de bodem, die verdwijnt na ca. 1 week. Schud 2 x per dag even om.
Laat een week of vier staan. Maak de likeur iets minder sterk door door ca. 100 ml water toe te voegen (1/3 water op 2/3 wodka). Giet over in een flesje, laat hierin eventueel 1 kaneelstokje zitten ter decoratie.
Proost!
De smaak te pakken? Maak dan ook eens homemade baileys, advocaat of ginger ale!
Bewaar het recept voor zelfgemaakte kaneellikeur op Pinterest:
Summary
Recipe Name
Homemade kaneellikeur
Author Name
Anne-Marie Schuster
Published On
Average Rating
3.5 Based on 15 Review(s)
Ook leuk:
Homemade frambozenlikeurLavendelsiroop en lavender breeze co*cktailZelf limoncello makenRed de Afrikaanse olifant met Amarula
23 Comments
-
15 november 2015 at 8:24 am ·Antwoord
Zo leuk dat je die lekkere likeurtjes allemaal zelf maakt. Ik gebruik mijn fles wodka meestal voor het maken van scroppino maar nu het winter wordt is dit toch ook wel erg lekker!
-
15 november 2015 at 11:19 am ·Antwoord
Wat een ontzettend leuk idee om zelf likeurtjes te maken! Ik hou zelf zo van sinaasappel likeur in de Decembertijd 🙂
-
Irma
15 november 2015 at 3:49 pm ·Antwoord
Wat een goed idee dit! Lijkt me ook leuk om zelf te maken en als cadeautje te geven als je het mooi inpakt!
-
15 november 2015 at 5:15 pm ·Antwoord
Wat een leuke idee om zelf kaneel likeur te maken. Kaneel vind ik een heerlijke smaakmaker dus in een likeurtje zou ik dat denk ik wel erg lekker vinden. Helemaal nu het week zo guur & koud is buiten een perfect drankje.
-
16 november 2015 at 7:50 am ·Antwoord
Scroppino's zijn de beste, maar wel in de zomer idd!
-
16 november 2015 at 7:50 am ·Antwoord
Zal ook vast prima lukken, met sinaasappelschillen!
-
16 november 2015 at 7:50 am ·Antwoord
Het is inderdaad super om cadeau te doen!
-
16 november 2015 at 7:52 am ·Antwoord
Proost!
-
16 november 2015 at 9:47 am ·Antwoord
Wat een leuk idee zeg!
-
16 november 2015 at 10:31 am ·Antwoord
Dank je wel Marijke!
-
Esther
18 oktober 2016 at 8:02 pm ·Antwoord
Wat klinkt dat heerlijk! Ik noteer een fles vodka op mijn boodschappenlijstje voor morgen!
-
Kees
20 april 2018 at 10:33 am ·Antwoord
Een ķlein beetje kaneellikeur is ook heerlijk in de appeltaart.
-
Anne-Marie
20 april 2018 at 9:49 pm ·Antwoord
Goed idee!!
-
-
Kees van de Wiel
11 juni 2018 at 12:18 am ·Antwoord
Hij is heerlijk, maar ik vind 200ml weinig,
ik denk dat ik een hoeveelheid ga maken die drie keer zo groot is.-
Anne-Marie
11 juni 2018 at 6:36 am ·Antwoord
Haha, gelijk heb je!!
-
Lydia Pauw
8 januari 2020 at 7:17 pm ·Antwoord
Ik heb hem ook gemaakt, met oudejaarsdag in de pizzaria van mijn zoon hebben meerdere mense hem geproefd en ik kreeg alleen maar lovende woorden. Zelf vond ik hem mierzoet, dus ik ga hem weer maken maar dan minder zoet.
De cranberrylikeur is trouwens ook heel lekker.-
Anne-Marie
9 januari 2020 at 10:33 am ·Antwoord
Dank je wel, leuk om te horen! De hoeveelheid suiker is vaak ook nodig om de houdbaarheid te garanderen. Maar het is idd behoorlijk zoet!
-
-
-
Trud
8 november 2018 at 9:28 pm ·Antwoord
Lijkt mij heerlijk ga het zeker maken morgen wat flesjes kopen dan je voor het delen gr. Trudy
-
Anne-Marie
8 november 2018 at 11:14 pm ·Antwoord
Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt!
-
-
MARILENE Averes-de Zeeuw
31 oktober 2021 at 7:16 pm ·Antwoord
Kan ik ook inmaak brandewijn gebruiken? Heb nog een fles staan. Groetjes Marilene.
-
Anne-Marie
1 november 2021 at 7:42 am ·Antwoord
Ik denk dat dat idd wel moet kunnen
-
-
Mieke
16 november 2022 at 11:59 am ·Antwoord
Ja hoor, na weken smachtend kijken naar wat voor een proces zich voltrok in het likeurflesje s het vandaag klaar. En wat is het lekker geworden zeg. Nu ik een keer het hele maakgebeuren doorheb sta ik al in de keuken met een verse meloen, mango’s, frambozen en aanrdbeien. Dus wanneer ik eerdaags ben veranderd in een alcoholiste dan weet je hoe het komt. Ha, ha, ha. Bedankt voor de simpele recepten.
-
Anne-Marie
16 november 2022 at 1:32 pm ·Antwoord
Haha geweldig! Zelfgemaakt smaakt toch altijd het lekkerst. Mmmm meloen, goed idee! Verder neem ik geen enkele verantwoordelijk voor enige vorm van alcoholisme 😉
-