19 bakade makaroner och ostrecept som är riktigt läckra (2024)

Älskad av både barn och vuxna, makaroner och ost är en av de måltider som alltid tycks träffa rätt, oavsett årstid eller tillfälle. Känd för att vara en av degodaste komfortmatenrunt, mac and cheese består vanligtvis av kort pasta, såsom armbågar eller makaroner, en blandning av en eller flera ostar, och en roux för att ge rätten den rejäla, mysiga kvaliteten. Du kan också hitta inblandningar, som t.exbroccoliellerandra grönsaker, samt en knaprig topping som ströbröd eller chipsbitar.

Om du är på humör för något som är ooey, sliskig och lätt att göra, scrolla ner för vår samling av de bästa bakade makaronerna och ostrecepten!

34 bästa middagsidéer med korv för snabba vardagsmat

01av 19

Caprese Mac och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (1)

Denna lättare version av mac and cheese är inspirerad av klassikernCaprese sallad. I den här rätten, som är fallet med den italienska salladen, hittar du mozzarella, tomat och basilika. Eftersom det är mac and cheese innehåller denna måltid också orecchiettepasta, mycket smör och mjölk och en skvätt dijonsenap för bara lite krydda.

få receptet

02av 19

Kronärtskocka Mac och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (2)

Ta den där burken med kronärtskockor från baksidan av skafferiet och använd den för att piffa upp din mac och ost. I det här receptet blandas marinerade kronärtskockshjärtan med fontinaost och makaroner för att skapa en utsökt tröstande rätt.Hälften och hälftenger massor av rikedom, medan riven Parmigiano-Reggiano höjer den ostiga faktorn.

få receptet

03av 19

Swiss Chard Mac and Cheese

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (3)

Om du har små som älskar nudlar och ost, men du önskar att du kunde smyga in en grönsak då och då, prova det här receptet. Du har gott om fusilli och mozzarella, men du hittar också en hel massa hackad mangold. Den friska gröna är en stor källa till magnesium, järn ochvitamin K.

få receptet

04av 19

Make-Ahead Mac och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (4)

Mac och ost som du kanta sig framåtär en gudagåva för helgdagar, överraskande gäster och hektiska veckonätter. Det här receptet kan göras upp till fyra dagar i förväg och kan värmas upp i ugnen när du är redo att gräva i. Kombinationen av Cheddar-, Muenster- och Monterey Jack-ostar gör slu*tresultatet smörigt, skarpt och syrligt.

få receptet

Makaroner och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (5)

Kombinationen av Gruyere- och Cheddarostar gör den här klassiska måltiden härligt rik och sliskig, medan mycket helmjölk ger ännu mer dekadens, och en nypa cayennepeppar ger precis rätt mängd kryddor. Om du behöver lite crunch, strö överströbrödovanpå innan bakning.

få receptet

06av 19

Instant Pot makaroner och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (6)

DinOmedelbar pottkan användas till många, många saker, inklusive att vispa upp massor av mac och ost. För att använda apparaten för att göra den tröstande rätten, koka helt enkelt nudlarna först genom att kombinera pasta, vatten och salt i Instant-grytan. När nudlarna är kokta, dränera dem och lägg tillbaka dem i Instant-grytan med dina val av ostar, mjölk, smör och kryddor. På bara 20 minuter är din Mac klar.

få receptet

07av 19

Kicked-Up Mac och Cheese

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (7)

Många skulle hävda att mac och ost inte behöver mycket hjälp i smakavdelningen, men om du vill lyfta den klassiska rätten är det här receptet ett bra ställe att börja. Förutom grunderna innehåller denna version tortillachips, grön chili,hemgjord taco*krydda, och en hackad salladslökstoppning. Mums!

få receptet

08av 19

Mac och ost med örtad engelsk muffins brödsmulor

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (8)

För ett annat sätt att ändra din mac, pröva det här receptet. Här hittar du söta och lockiga cavatappi-nudlar som blandas med vit cheddar och Gruyère. Dessutom finns det en knaprig topping som inkluderar engelsk muffins, pecorinoost och massor avfärsk timjan och rosmarin.

få receptet

09av 19

Dekadent Mac och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (9)

Till skillnad från de flesta mac- och ostrecept, kräver detta inte att du gör en béchamelsås. Vanligtvis ger béchamel en oslagbar krämig, rik konsistens, men som detta recept bevisar, litekondenserad mjölktjocknar macen och osten och gör jobbet lika bra.

få receptet

Nyckelingrediensen som din makaroner och ost saknas

10av 19

Makaroner och ost med blomkål

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (10)

Behöver du ett enkelt sätt att lätta upp din mac and cheese? Lägg tillblomkål! Den korsblommiga grönsaken, som har en mild smak på egen hand, kan smälta in i macen och osten samtidigt som den tillför massor av kropp och näringsämnen till slu*tprodukten. Dessutom är den klar på mindre än en timme!

få receptet

11av 19

Piment Mac och ostbitar

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (11)

Mac och ost i bitform? Se oss intresserade. Dessa salta godsaker, som skulle göra för en stor aptitretare, innehåller en blandning avfärskostoch skarp cheddar, såväl som pimentos i burk, som ger massor av smak. Det bästa med dessa bett är att de samlas på mindre än en timme.

få receptet

12av 19

Kronärtskocka-mangold Pasta och ost

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (12)

Tänk att detta är mysigtpastarätten vuxen version av mac and cheese. Inuti hittar du välsmakande Provolone, silkeslen mangold och möra kronärtskockshjärtan. Om du är ett fan av kronärtskocksdipp, förutspår vi att du också kommer att älska denna måltid.

få receptet

13av 19

Ostig enpottspasta

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (13)

Sedan dettavegetarianpastarätt har, ja, pasta och ost, vi anser att den är tillräckligt nära mac and cheese. Faktum är att den här måltiden i huvudsak är en spis med mac och ost, utan det kinkiga steget att göra en béchamel för att tjockna såsen. Detta recept kräver också snabbrostade tomater, som tillför välkommen syra och poppar av saftig smak för att kontrastera de rika ostarna.

få receptet

14av 19

Ricotta Roll-Ups i krämig pumpasås

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (14)

För en hösttwist på bakad mac och ost, bokmärk detta recept, som kräver en superstjärnkombination av ricotta,pumpa, och salvia. Balansen mellan krämigt och krispigt är bara förtjusande, eftersom kanterna på rullarna med färsk pasta blir lite krispiga, och resten av denna lättbakade pastarätt är mör och krämig.

få receptet

15av 19

Fransk lökgryta

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (15)

Den oemotståndliga krämigheten hos mac och ost gifter sig med rikedomen avfransk löksoppai detta bakade pastarecept. Det betyder att du hittar pennepasta med syltig karamelliserad lök och en blandning med Gruyere- och Cheddarostar i varje tugga. Dreglar du än?

få receptet

16av 19

Ostaktig Korv Pasta Baka Med Brysselkål

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (16)

Denna ostliknande korvpastabakning är i princip en laddad mac and cheese. Inuti hittar du rigatoni-rör med korv, förkolnade brysselkål och enWorcestershire-spikad ostsåsdet är syrligt, krämigt och gott.

få receptet

17av 19

Krämig Butternut Squash Pasta Med Purjolök

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (17)

Denna familjevänliga måltid kommer att tillfredsställa alla dina begär efter krämiga, ostliknande nudlar på bara 25 minuter. Nyckeln här ärfryst butternut squash, som är stjärnan i denna silkeslena pastasås. Den här rätten innehåller också parmesanost, purjolök och halv-och-halva, samt en knaprig topping av friterad lök från butik som du snabbt bryner i en panna.

få receptet

18av 19

Recept på ostbakad pasta

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (18)

Detta ostiga bakade pastarecept kombinerar orecchiettepasta med korv, broccoli rabe och en krämig marinarasås. Den krämigheten kommer från den hemliga ingrediensen - färskost - medan riven parmesan ökar ostfaktorn. Om du någonsin har kombinerat mac och ost med litetomatsås, det här receptet är för dig.

få receptet

8 pastamisstag som förstör din måltid

19av 19

Kyckling spaghetti gryta

19 Baked Macaroni and Cheese Recipes That Are Downright Delicious (19)

Denna ostliknande kycklingspaghettigryta är mer besläktad med fettuccine alfredo än mac and cheese, men du hittar fortfarande alla mac-grunderna inklusive pasta, ost och lite mjöl för att tjockna allt. Strimladrotisserie kycklingerbjuder en trevlig genväg i form av en proteinboost, medan basilika, persilja och gräslök ger en friskhet.

få receptet

19 bakade makaroner och ostrecept som är riktigt läckra (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5438

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.