3 Cheese Mac and Cheese - från Scratch på 30 minuter! - Smakfullt enkelt (2024)

Hoppa till recept

3 ost mac och ostär den ultimata comfort food-måltiden, och med detta enkla recept kan du göra det från grundenpå 30 minuter! Med en blandning av tre ostar går det inte att förneka att det är bättre än allt du kan göra från en låda.

3 Cheese Mac and Cheese - Fom Scratch in 30 Minutes! - Savory Simple (1)

Folk blir ofta förvånade när de får veta att det är lätt att göra makaroner och ost från grunden. Så många av oss växte upp i en era av boxed mix matlagning, och jag tror att dessa antaganden är naturliga. Jag skulle älska att bli av med den här myten.

Uppenbarligen blir ingenting så enkelt som att riva upp en låda och hälla ut innehållet i en kastrull med lite vatten eller smör. Men min poäng är att detta inte är svårt eller tidskrävande. Du kan göra det!

För just detta recept använder jag en kombination av tre ostar: skarp cheddar, gruyere och amerikansk.

De bästa ostarna för 3 Cheese Mac och Cheese

Den amerikanska osten du förmodligen är van vid är de färdigskivade sakerna som säljs tillsammans med påsar med riven ost och riven "parmesanost". Jag vill inte att du ska använda det här. Jag vill att du ska hämta ett block amerikansk ost från delikatessdisken i din mataffär och riv det. Varför?

Det är en utmärkt smältost, och den kommer att skapa en otroligt krämig konsistens som liknar vad du kan förvänta dig med Velveeta. Men det är 1/4 av den totala osten, så du kommer främst att smaka på cheddar och gruyere. Deli-diskversionen är inte de konstiga glänsande plastprylarna du tänker på.

INGREDIENSER

  • Armbågsmakaroner– Om du vill använda en annan form av pasta fungerar även rotini (korkskruv) eller farfalle (fluga).
  • Osaltat smör– Ost är väldigt salt, så att använda osaltat smör är ett måste. Annars kommer rätten att bli för salt och du kommer inte att kunna fixa den.
  • Mjöl för alla ändamål– När det blandas med smör blir mjöl ett förtjockningsmedel för ostsåsen. Om du behöver använda glutenfritt universalmjöl går det bra.
  • Helmjölk
  • Torr senap– Du hittar det här i kryddgången. Det är inte kryddan du använder på korv och hamburgare.
  • cayenpeppar– Vi använder bara en liten bit peppar för att balansera ut smakerna i ostsåsen. Om du behöver utelämna det går det också bra.
  • Vitlök, riven
  • Skarp cheddarost
  • Amerikansk ost– vit eller gul sort. Du måste strimla den från ett ostblock. som du vanligtvis hittar vid delikatessdisken. Byt INTE ut pastöriserade ostskivor.
  • Gruyere ost

3 Cheese Mac and Cheese - Fom Scratch in 30 Minutes! - Savory Simple (2)

Tips för att göra detta gourmetrecept för Mac n ost

  • Det viktigaste att komma ihåg när man gör en sådan här rätt är attriktig ost kan gå sönder när den värms upp för snabbt. Som ett resultat kommer det att få en grynig konsistens.

Det är superlätt att undvika detta.Ta bara bort kastrullen från värmen innan du tillsätter osten. Gräddsåsen blir tillräckligt varm för att smälta osten på egen hand.

  • Använd bara RIKTIG ost.Om du inte kan hitta ett block av amerikansk ost, byt inte ut den förpackade, färdigskivade versionen. Använd antingen 3 extra uns vardera av cheddar och gruyere, eller använd 6 uns Velveeta. Det kommer att skapa en liknande effekt.
  • Du kan lätta upp detta något genom att använda 2% mjölk eller en blandning av 2% och helmjölk, Personligen skulle jag inte gå lägre än så. Du vill ha den krämigaste ostsåsen, eller hur? Ärligt talat säger jag gå all in eller bry dig inte.

IDÉER FÖR TILLÄGG

Makaroner och ost lämnar gott om utrymme för kreativitet, speciellt om du vill smyga i dig lite protein och/eller grönsaker. Här är några av mina rekommendationer:

  • Protein: krabba, hummer, räkor, bacon, strimlad kyckling (rotisserie kyckling fungerar särskilt bra)
  • Grönsaker: Alla rostade grönsaker fungerar. Jag är partisk med att lägga till rostad broccoli, blomkål, butternutsquash. Du kan också röra i babyspenat eller konserverade kronärtskockor.
  • Kryddor: Prova att tillsätta lite het sås eller öka cayennepeppar om du gillar lite värme. Andra kryddor som fungerar bra inkluderar italienska kryddor, Old Bay (titta på sältan), rökt paprika,allt bagelkrydda, och tryffelolja.

SERVINGSFÖRSLAG

Eftersom 3 cheese mac and cheese är åt den tyngre sidan rekommenderar jag att du kombinerar den med en lätt sallad eller grönsaker.

Jag gillar att servera den tillsammans med minrostad broccoli med vitlök och citronellerjordgubbsspenatsallad.

3 Cheese Mac and Cheese - Fom Scratch in 30 Minutes! - Savory Simple (3)

Andra ostiga recept

Älskar ost lika mycket som jag? Du bör också kolla in mina recept förGratängerad potatis. Det är det perfekta tillbehöret med nästan allt!

Ost och svartpepparär ett smakrikt pastarecept som i huvudsak är en vuxen version av mac and cheese.

Ostig spenat och kronärtskockapasta, är bara dippen, bara serverad över pasta! På tal om dip, du måste provaChorizo ​​​​vitostdip!

Jag älskar också detta recept förOsttortellini i vitlökssmörsåsfrån Culinary Hill.

3 Cheese Mac and Cheese - Fom Scratch in 30 Minutes! - Savory Simple (4)

Skriva utPin recept

3 ost Mac och ost (från grunden!)

5från21röster

Med en blandning av TRE OSTAR gör detta mac-and-ost-recept den ultimata komfortmatmåltiden. Bättre än allt från en låda, och det tar bara 30 minuter att göra!

KursHuvudrätt

Kökamerikansk

Nyckelordmakaroner och ost

Förberedelsedags10minuter minuter

Tillagningstid20minuter minuter

Total tid30minuter minuter

Serveringar8 portioner (ungefär)

Kalorier554

FörfattareJennifer Farley

Ingredienser

USA sedvanligt-Metrisk

  • 1 pund armbågsmakaroner
  • 4 matskedar osaltat smör
  • 1/4 kopp mjöl för alla ändamål (2 uns)
  • 4 koppar helmjölk
  • 1/4 tesked torr senap
  • 1/8 tesked cayenpeppar
  • Valfritt: 1 vitlöksklyfta, riven (rekommenderas starkt, se anteckningar)
  • 12 uns nyriven skarp cheddarost (gärna extra vass)
  • 6 uns nyriven amerikansk ost (endast delikatessdisk, se anteckningar)
  • 6 uns nyriven gruyereost
  • Valfritt: Nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Koka upp ca 4 liter saltat vatten i en stor holländsk ugn eller kastrull. Koka makaronerna al dente. Häll av genom ett durkslag, skölj kort så att pastan inte fastnar.

  • Skölj kastrullen med kallt vatten och torka av, ställ sedan tillbaka på brännaren på låg värme och tillsätt smöret (om kastrullen fortfarande är varm, ta bort från värmen medan smöret smälter så att det inte blir brynt).

  • När smöret har smält, tillsätt mjölet och börja vispa till en pasta. Fortsätt att hela tiden vispa på låg värme tills pastan (tekniskt känd som en roux), gulnar något och börjar dofta, 1-2 minuter. Vispa långsamt i mjölken och höj sedan värmen till högt. Vispa i senap, cayennepeppar och vitlök, om du använder.

  • Koka under konstant vispning tills såsen bubblar och tjocknar, 7-10 minuter. Du letar efter konsistensen av gräddsoppa.

  • När de är tjocka, ta av från värmen och vispa långsamt i ostarna, en näve i taget. Se till att göra detta utanför värmen. När såsen är slät, rör ner makaronerna.

  • Dela i enskilda portioner och servera.

  • Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.

Anteckningar

Jag river vitlöken med hjälp av enmicroplane zester. Detta hjälper till att frigöra vätskan och skapar en pasta som smälter in i såsen. Om du inte har en microplane-zester kan du finhacka vitlöken.

Använd inte förpackad amerikansk ost. Det är inte samma sak som det du får vid delikatessdisken, som kan köpas i block.

Om du har en matberedare kan du spara massor av tid genom att använda rivskivan för att riva osten.

Se inlägget för ytterligare tips.

Läs hela mitt inlägg för ytterligare receptanteckningar, tips och serveringsförslag!

Näring

Kalorier:554kcal|Kolhydrater:42g|Protein:32g|Fett:24g|Mättat fett:13g|Kolesterol:106mg|Natrium:546mg|Kalium:404mg|Fiber:1g|Socker:8g|Vitamin A:1265IU|Kalcium:907mg|Järn:1.4mg

Felsökning av recept

För omedelbar hjälp med att felsöka ett recept, vänligen maila mig genom att använda formuläret på minkontaktsida. Jag ska försöka svara på brådskande frågor så snabbt som möjligt! För alla allmänna frågor, vänligen lämna en kommentar här :)

3 Cheese Mac and Cheese - från Scratch på 30 minuter! - Smakfullt enkelt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5426

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.