VorigeVolgende
Misschien is Baileys wel het eerste alcoholische drankje wat ik op grotere schaal ging drinken toen ik “klein” was. Heerlijk romig en je hebt eigenlijk niet het idee dat er veel alcohol in zit, totdat je niet meer recht naar huis kan fietsen… ;) Ik moet bekennen dat ik deze Ierse creamlikeur nu bijna nooit meer koop; maar toen ik via Pinterest het recept voor Baileys zag op saveur.com, moest ik het even zelf proberen. En het was superlekker!! Ik hou nu wel van wat meer alcohol in m’n drankjes, dus ik heb er gewoon lekker veel Ierse whiskey bij gedaan. En wat extra espresso.. Nomnomnom…. :D
Benodigdheden Baileys maken (±0,7L):
- 250 ml vloeibare slagroom (niet zo’n spuitbus, maar een bekertje)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 eetlepel oplosespresso
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel water
- 200-250 ml Ierse whiskey
Bereidingswijze:
- Doe de slagroom en de gecondenseerde melk met het vanille extract in een grote kom en roer alles goed los met een garde.
- Meng in een apart bakje de oplosespresso (ik heb twee van die kleine zakjes instantespresso van Nescafé gebruikt) met het cacaopoeder en een klein beetje water tot een papje zonder klontjes.
- Ik heb eerst 200 ml whiskey en de helft van het espressopapje toegevoegd aan het slagroommengsel (goed doorroeren met een garde) en toen geproefd of het lekker was.
- En dan naar smaak kijken of er misschien nog wat meer whiskey bij moet of ook nog wat espresso/cacao. Gewoon totdat het lekker is!
- Ik kwam uit op ongeveer 250 ml whiskey en bijna alle espressoprut; maar ik ben dan ook dol op whiskey en koffie… ;)
- Giet in een mooie (goed omgespoelde) weckfles en bewaar in de koelkast.
Wie had gedacht dat zelf Baileys maken bijna net zo gemakkelijk was als gewoon een fles kopen! :P In de koelkast wordt het best een dikke substantie, maar ik vind dat niet zo erg want ik drink mijn baileys toch met ijs, dan verdun je het toch al een beetje in je glas. Drink je baileys het liefst zonder ijs en vind je de baileys te dik kan je het altijd een beetje aanlengen door wat melk in de fles te gieten en even goed te schudden.
En uit ervaring kan ik je vertellen dat het zeker 3 weken goed blijft in de koelkast. Langer heeft die fles het niet volgehouden…. ;)
Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je danvia deze linkin voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons viaFacebook,Instagram ofPinterest.
MEER LIKEURTJES & co*ckTAILS OM ZELF TE MAKEN:
- Zelf DROPSHOT maken
- Speculoos likeur maken
- Perenlikeur zelf maken
- Brandy Alexander co*cktail (maar dan met Carlos)
- Kersenlikeur maken
- Kerstbrood likeur maken
Door Ongewoon lekker|2024-05-06T07:34:56+01:009 december 2023|Wijn/Bier/Gedistilleerd, DIY|53 Reacties
Delen:
FacebookXLinkedInWhatsAppPinterestE-mail
Over de auteur: Ongewoon lekker
Gerelateerde berichten
Van Guinness tot craft beer: 16x Bier in Dublin
Gallery
Van Guinness tot craft beer: 16x Bier in Dublin
Op bezoek bij Powerscourt Distillery in de Wicklow mountains
Gallery
Op bezoek bij Powerscourt Distillery in de Wicklow mountains
Beyoncé lanceert eigen whisky: SirDavis, een eerbetoon aan haar overgrootvader
Gallery
Beyoncé lanceert eigen whisky: SirDavis, een eerbetoon aan haar overgrootvader
Gallery
53 reacties
Ellie21 december 2023 om 22:16- Antwoorden
Maar dit is gaaf zeg
Die ga ik zeker te weten maken !!
LekerrrrrrrOngewoon lekker22 december 2023 om 08:31- Antwoorden
Hi Ellie, veel plezier! :D
Dana23 december 2022 om 07:46- Antwoorden
Ik maak het regelmatig maar er moet wel meer wiskey in. Zeker 400 ml anders is hij ook te dik en zit er te weinig smaak aan.
Pieter19 december 2021 om 11:21- Antwoorden
Leuk recept! Zelf de gecondenseerde melk gemaakt, extra lekker dan!
Ongewoon lekker20 december 2021 om 19:23- Antwoorden
Oh cool! Dat heb ik nog nooit gedaan.. Was het moeilijk?
carina25 december 2022 om 00:38- Antwoorden
heb je ook een receptje van de zelfgemaakte gecondenseerde melk toevallig :-)
thx
Diana Laurentzen27 november 2021 om 21:22- Antwoorden
Wat een super recept!
Gebruik het nu al ongeveer 2 jaar,verschillende flessen weg gegeven en op bestelling gemaakt het is altijd een succes.
Ga hem nu weer maken voor de feestdagen en aan 1 fles hebben we niet genoeg :D
Bedankt dat je dit recept gedeeld hebt en veel mensen hebben er plezier van zo te lezen.Ongewoon lekker1 december 2021 om 09:54- Antwoorden
Ah wat superleuk om te horen Diana! :D
Marina8 mei 2021 om 17:13- Antwoorden
Voor de zoveelste keer een fles Baileys gemaakt. Bedankt voor dit recept. Eens je deze geproefd hebt wil je geen andere meer.
Ongewoon lekker10 mei 2021 om 13:03- Antwoorden
Wat leuk om te horen Marina! Geniet ervan!
55 x Eetbare kado's | Knoeien met Inge13 november 2020 om 13:31- Antwoorden
[…] Baileys – Ongewoon lekker – Ierse roomlikeur – mijn persoonlijke favoriete likeur […]
Herma6 mei 2020 om 17:54- Antwoorden
Is buitengewoon jummy!!! En mocht je net als ik, de goedkoopste wiskey gebruiken voor dit recept, dan kun je de smaak wat verzachten door er iets meer room aan toe te voegen. Goedkopere wiskeys willen nog wel eens wat scherp van smaak zijn.
Ik vrees dat deze fles geen lang leven beschoren is bij mij….Ongewoon lekker24 mei 2020 om 08:50- Antwoorden
Goed om te horen Herma!
Danielle7 oktober 2019 om 15:42- Antwoorden
Hoi hoi, ik wil graag dit recept maken maar kunt u me vertellen hoeveel ml/gram het blikje gecondenseerde melk is aub. Ik gok dat het een klein blikje is hihihi
Zou je inplaatst van koffie oplos poeder. de espresso kuipjes kunnen gebruiken? Dat je een espresso shotje toevoegd ofzo?Alvast bedankt!
Ongewoon lekker2 november 2019 om 14:40- Antwoorden
Ja, het is een klein blikje. De meeste supermarkten zullen maar 1 soort hebben. Zolang het niet teveel extra vocht toevoegt moet het kunnen, maar dan zal je uiteindelijke baileys wel vloeibaarder zijn.
Astrid30 mei 2019 om 12:34- Antwoorden
Ook erg lekker met amaretto ipv whisky.
Ongewoon lekker4 juni 2019 om 13:17- Antwoorden
Nog nooit geprobeerd Astrid! Ga ik volgende keer eens doen!
Claudia24 maart 2018 om 20:55- Antwoorden
Gebruik gekoelde slagroom of de houdbare?
Ongewoon lekker26 maart 2018 om 10:19- Antwoorden
Gewoon zo’n beker uit de koeling! :)
Marion27 december 2019 om 14:07- Antwoorden
Wauw, bedankt heb het net gemaakt. Zo simpel en kwam ook uit op alles. 3 jan. met de buurtjes bij elkaar, ik maak het dessert en als verrassing deze heerlijke likeur??
Annie Hulsmann- Schouwenberg8 maart 2018 om 14:43- Antwoorden
vandaag een tweede fles gemaakt,super lekker,woon in Lagos Portugal en mijn
Portugese vrienden van hier hebben het als eerste geproefd,ze vonden het helemaal te gek.
Vandaag is Dag van de vrouw,of zoals m`n hier zegt Dia de Mulher en straks komen een paar dames Portugees en Nederlands dus een tweede fles snel gemaakt de andere was zo goed als leeg.
Het wordt beslist gezellig,en misschien morgen weer een nieuwe fles voorbereiden.
Heb al verschillende likeurtjes van u recepten gemaakt,ook de Ameretto,bosbessen,frambozen,aardbeien en alles valt hier super in de smaak.!!!!!!Ongewoon lekker26 maart 2018 om 10:20- Antwoorden
Superleuk om te horen Annie!
Petra9 december 2020 om 09:26- Antwoorden
Ze vraagt ook of er een of er een expresso kuipje in kan.
Kan dat?Ongewoon lekker13 december 2020 om 19:47- Antwoorden
Ik weet niet goed wat je met een kuipje bedoelt.. Zolang het maar oploskoffie is, en niet gewone koffie.
Brigitte19 januari 2018 om 12:29- Antwoorden
Gemaakt maar met minder drank dat er op stond had m geproefd toen dacht ik al van da word te sterk hihi ga m vanavond verder proefe
Riet24 december 2017 om 13:58- Antwoorden
Ik ga het direct proberen met deca koffie, anders kan ik niet slapen..
groetjes en bedankt voor het leuke recept
Lieve15 december 2017 om 21:10- Antwoorden
Is dit gemaakt met gesuikerde gecondenseerde melk? Dit wordt een nieuwjaarsgeschenk!
Ongewoon lekker17 december 2017 om 18:10- Antwoorden
Ja, gewoon die blikjes van bv Friesche Vlag uit de supermarkt! :)
Guinan26 november 2017 om 00:45- Antwoorden
Ik heb het laatst gemaakt (van een eerder gevonden recept) en een enorme blunder gemaakt:
Ik had me vergist in el en tl, dus er moest wat cacao en koffiepoeder bij.
Ik dacht ‘éven snel in de blender…’ je raadt het zeker wel…: Bailey-slagroom! Over ’te dik’ gesproken. Geeft niet hoor, ik gooi het graag in de koffie dus dat komt heus wel op en anders probeer ik die truuk wel met ijsblokjes.Melisaa11 juni 2017 om 11:50- Antwoorden
Wat is instantespesso?
Ongewoon lekker18 november 2018 om 08:56- Antwoorden
Van die zakjes koffie waar je alleen heet water aan toe hoeft te voegen om koffie te maken. ;)
Monique19 april 2017 om 12:14- Antwoorden
Ik heb een vraag over de Baileys, ik wil hem maken voor iemand maar ik kan hem overdag niet in een koelkast zetten zou hij het ook een dag buiten de koelkast overleven in een koelbox met ijs?
Ongewoon lekker19 april 2017 om 15:05- Antwoorden
Ik denk het wel Monique! Als hij gewoon maar niet te warm wordt, het blijft toch een melkproduct! :)
Maria22 december 2016 om 18:47- Antwoorden
Gemaakt en aan mijn zoons gegeven, natuurlijk niet alles. De volgende dag kwam al de vraag wanneer ik het weer ging maken. Goede smak en heerlijk romig.
Ongewoon lekker24 december 2016 om 12:51- Antwoorden
Leuk om te horen marja! :D
Floortje22 december 2016 om 12:21- Antwoorden
Hey,
Ik vraag me af of je het ook met scotish whiskey kunt maken…? Vindt namelijk geen verschil op internet……heb jij een idee?Gr floor
Ongewoon lekker22 december 2016 om 13:00- Antwoorden
Hi Floortje, Baileys heet Irish Cream, dus origineel hoort het met Ierse whiskey. Schotse whisky is meestal wat sterker van smaak, maar je kan het natuurlijk altijd gewoon proberen! Misschien moet je wel een beetje minder gebruiken (als je Schotse whisky neemt) om het wel een lekker zacht en niet té sterk drankje te houden. Succes! :D
corrie15 december 2016 om 18:26- Antwoorden
hallo
kan het ook met minder of geen alcohol ik lust het echt niet maar die romige shoco smaak vind ik wel heel lekkerOngewoon lekker16 december 2016 om 14:38- Antwoorden
Hi Corrie, voor een alcoholvrije versie zou je misschien de whiskey kunnen vervangen met melk. Het is dan niet echt baileys meer, maar dan heb je wel de smaak denk ik! :) Laat je me weten hoe het uitpakt? :)
Sandra23 maart 2016 om 11:32- Antwoorden
Echt geweldig lekker… heb al een paar flessen staan! Is leuk als je bezoek krijgt… geweldig bedankt! Nog van dit
Ongewoon lekker30 maart 2016 om 11:29- Antwoorden
Leuk om te horen Sandra!
carina25 december 2022 om 00:42- Antwoorden
weet je ook hoe lang het houdbaar is toevallig ( ongeveer?) fijne feestdagen gewenst
Ongewoon lekker2 januari 2023 om 10:27- Antwoorden
Hi Carina, hij is zeker wel 2 weken houdbaar, maar ik denk niet dat hij het zo lang gaat volhouden.. ;)
Richelle26 februari 2016 om 17:08- Antwoorden
Leuk, ga ik zeker binnenkort eens maken ☺
Ongewoon lekker1 maart 2016 om 15:34- Antwoorden
Leuk Richelle! :)
Corien29 januari 2016 om 07:11- Antwoorden
Welke Ierse whiskey heb je gebruikt?
Ongewoon lekker31 januari 2016 om 14:17- Antwoorden
De goedkoopste die net geen huismerk was (bij de Gall&Gall) :)
Marloes5 november 2015 om 09:31- Antwoorden
Klinkt lekker! Hoelang is dit ongeveer houdbaar na het maken? Klinkt met slagroom wel beperkt, of wordt dit door de whisky opgeheven?
Ongewoon lekker5 november 2015 om 12:22- Antwoorden
De fles staat nu twee weken bij mij in de koelkast Marloes, en nog niets aan de hand. De whisky is een goede conservator, maar ik zou het gewoon zelf even in de gaten houden. Maar minimaal 2-3 weken moet zeker lukken! :)
Linneke3 november 2015 om 21:19- Antwoorden
Super lekker….heb de dag erna nog een fles gemaakt !!
Ongewoon lekker4 november 2015 om 12:51- Antwoorden
Whaha! Superleuk om te horen Linneke! :D
Judith | myfoodblog.nl30 oktober 2015 om 21:47- Antwoorden
Wat een leuk en lekker idee om je eigen Bailey’s te maken!
Ongewoon lekker1 november 2015 om 12:45- Antwoorden
Dankjewel Judith! :D
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.